N, 8.06.2023

JULGE PROOVIDA ⟩ Väga hea põhjus, miks mõru kohvi sisse tibake soola lisada

Kodu.postimees.ee
Facebook Twitter
Comments
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tuleb välja, et kõikvõimas sool suudab ka kolekibeda kohvi maitset pehmendada.

Et kohvi iseloomulik maitse säiliks, ent kibedus väheneks, tuleb suhkru asemel lisada joogi sisse selle asemel lisada joogi sisse tibake soola, mis tasakaalustab maitset, kirjutab Mashed.

Soolas sisalduvate naatriumioonid suruvad kohvi mõruduse maha ja parandavad maitset. Soola kasutamine on asjatundjate sõnul oluliselt mõttekam viis kohvi magustamiseks kui suhkur, kuna viimane vaid maskeerib kohvi kibeda maitse. Suhkru-, siirupi- või kõrge rasvasisaldusega lisandid ühtlasi vähendavad kohvi kasulikke omadusi. 

Facebook Twitter
Comments

Märksõnad

Tagasi üles