:format(webp)/nginx/o/2023/03/29/15225267t1h7e71.jpg)
Maailma suurimal toidumessil parima mahetoote kategoorias edukaks osutunud must küüslauk vallutab peagi maailma. Siin on kuus väga head põhjust, miks see sahvrisse valmis muretseda.
Maailma suurimal toidumessil parima mahetoote kategoorias edukaks osutunud must küüslauk vallutab peagi maailma. Siin on kuus väga head põhjust, miks see sahvrisse valmis muretseda.
Musta küüslaugu puhul on tegu ligi kolm nädalat madalal temperatuuril ja kõrge niiskuse juures küpsetatud laugulisega. Sel viisil looduslikud suhkrud karamelliseeruvad ja küüslauk muutub mustaks. Küüslaugu maitse läheb mõnusalt ja magusalt karamelliseks, konsistents muutub marmelaadi taoliseks ja tervist toetavad omadused sööstavad suisa raketina taeva.
Musta küüslauku saab kasutada nii nii magustoitudes, salatites kui ka soolastes toitudes. Oma umami mekiga on see kui maitseainete kuningas ja eriliselt hõrgu nüansi lisaja. Lisa Musta küüslauku jäätisele, värskele salatile, risotole, mee sisse või maitsevõile – eriliselt hõrk tulemus on garanteeritud igal juhul.
Musta küüslaugu söömise järel ei tohiks hingeõhk haiseda või magu kõrvetada, kuna laugulises ei ole lihtsalt nii palju väävlit kui värskes küüslaugus.
Võid kasvõi kohe minna oma kallimat suudlema, lubavad tegijad. Musta küüslaugu puhul tulevad imetabaselt esile küüslaugu sügavamad ja peidetud maitsed. Lisandub magushapukas palsamiäädika või tumeda šokolaadi sarnane mekk, mis on eriliselt sügava ja pika järelmaitsega. Kibe küüslaugu maitse ja lõhn kaob aga küpsetamisel sootuks.