EKSPERT Keskmisest kallim voodipesu ei ole oma hinda väärt

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kõik, mis särab, ei ole veel tingimata kuld. Sama loogika kehtib udupeene voodipesu kohta, mille eest küsitakse teinekord ülekohtuselt kõrget hinda.

Voodipesu valmistamisel kasutatakse eri koostise ja omadustega kangaid. Kangad jagunevad reeglina kaheks: on sünteetilised ja looduslikust materjalist kangad. Nende kvaliteeti on üldjuhul hinnatud kanga kiutiheduse järgi: mida rohkem on kiude, seda paksem ja kvaliteetsem on kangas ning seda kõrgem ka selle hinnaklass.

Kummalisel kombel ei ole aga kiudude arvu päris igale voodipesukomplektile märgitud. Ameerika madratseid ning vooditarbeid vahendava ettevõtte Casper asutaja Jeff Chapini sõnul ei tohiks koduomanikud seda näitajat ka vastupidisel juhul kõne alla võtta, vahendab Domino.

«Suurem kiutihedus võib küll väga peenutsevalt kõlada, ent tegelikkuses muudab suurem kiudude arv voodipesu just väga raskeks ning vähem õhku läbilaskvaks,» ütles Chapin.

Chapini sõnul eksitavad voodipesu tootjad kliente ning märgivad kiutiheduse oma toodetele enda heaksnägemise järgi. Kanga kvaliteeti saab Chapini sõnul määrata ka oma silma ja käega. Selleks tuleb käega üle kanga tõmmata ning vajadusel see vastu valgust tõsta, et näha kangakiudude läbilaskvust.

Lisaks paneb asjatundja inimestele südamele, et kauakestvad ning inimese tervist ja hügieeni säästvad kangad on alati looduslikku päritolu. Nahasõbralik ja mugav voodipesu on tema sõnul kahtlemata parem variant kui lihtsalt silmailu pakkuv komplekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles