Ära jäta magamistuba unarusse! Anna oma lemmikruumile nende lihtsate nippidega uus hingamine

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Keskmine inimene veedab ligikaudu kolmandiku oma elust magades. Kui mõelda, et veedame pea 25–30 aastat magamistoa voodis, siis tasub võtta vaevaks see endale meelepäraseks muuta.

Magamistuba on koht, kus saab pärast pikka päeva lõõgastuda ja taastuda ning kui see pole sulle meeldiva kujundusega ega funktsionaalne, võib see kokkuvõttes mõjutada ka unekvaliteeti. K-rauta selgitab, kuidas voodit valida ning kuidas magamistoale uus hingamine anda.

Voodi kui magamistoa hing

Miks on oluline valida sobiv voodi?

Magamistoa renoveerimist kaaludes peaks nimekirja eesotsas olema uus voodi. See on kindlasti oluline kvaliteetse une tagamiseks ja seetõttu tasub kaaluda ka madratsi väljavahetamist. Tänapäevase sisustusmoe kohaselt ja arvestades, et tegemist on magamistoa kõige nähtavama mööbliesemega, ei ole voodi enam pelgalt funktsionaalne mööbliese, vaid ka selle stiilile võiks tähelepanu pöörata.

Täispuidust voodid

Kuidas endale sobivat voodit valida? Eks ikka tuleb arvestada toa mõõtude, toa stiili ja enda eelistuste ja rutiinidega. Kuna sisekujunduses on suundumus just naturaalsete ja jätkusuutlike materjalide poole, võib osutuda trendikaks valikuks täispuidust voodi. Naturaalsest puidust voodi tekitab hubase õhkkonna ja lisaks peab kaua vastu ning on saaval nii tumedamates kui ka heledamates toonides.

Naturaalsest puidust voodiraam on klassika.
Naturaalsest puidust voodiraam on klassika. Foto: Shutterstock

Polsterdatud peatsiga voodid

Üsna palju trendikat valikut on ka kõrge peatsiga voodite seas. Mitmetes toonides saadaval polsterdatud peatsiga voodid võivad magamistoale palju särtsu juurde anda, samuti on sinna mugav une-eelsel raamatu lugemisel selga toetada. Saadaval on ka kõva peatsiosaga, näiteks puidust voodid, mispuhul võib selja toestamiseks kasutada täiendavaid patju.

Polsterdatud peatsiga voodiraam on mugav ja trendikas.
Polsterdatud peatsiga voodiraam on mugav ja trendikas. Foto: Shutterstock

Magamistoa voodit valides lähtu ruumist

Kui magamistoas ruumipuudust kurta pole ja soovid midagi omanäolisemat, võid kaaluda efektse baldahhiinvoodi soetamist. Baldahhiinvoodile saab salapärase ilme loomiseks heita kangaid, mida vahetades saab hiljem lihtsa vaevaga magamistoa ilmet jällegi värskendada. Miinuseks on siinkohal asjaolu, et postid teevad kangaste ja voodipesu vahetamise tülikamaks.

Väiksemas magamistoas või juhul kui sa ei soovi soetada järjekordset kappi või kummutit, on heaks lahenduseks pesukastiga voodid või muud hoiupaigaga voodid. Selline panipaik võimaldab ruumi maksimaalselt kasutada ja toa rohkem asjadevabaks teha.

Kui ruumi vähe, vali voodiraam, mida saab kasutada ka asjade hoiustamiseks.
Kui ruumi vähe, vali voodiraam, mida saab kasutada ka asjade hoiustamiseks. Foto: Shutterstock

Värskendus, mis ei vaja kapitaalremonti

Aksessuaarid lisavad isikupära

Magamistoale uue hingamise andmiseks ei pea tegema kapitaalremonti. Kiire ja märkimisväärse värskenduskuuri saab toale anda vahetades välja voodipesu ja lisades mõne padja. Vali voodipesu, mis läheb kokku toa värviskeemi ja pere maitse-eelistustega.

Voodi hubasemaks muutmiseks võib sinna visata dekoratiivpatju ja mõne pehme pleedi. Padjad võivad lisada tuba elavdava värviaktsendi ning katsetada võib ka erineva kuju ja suurusega patjadega. Värviaktsendi toetamiseks võib kaaluda ka näiteks seinale mõne maali või postri raamimist. Modernsema ilmega toas võib kasutada julgete värvidega abstraktsemaid töid, traditsioonilisemas toas näiteks maastikumaale või mustvalgeid fotosid.

Väikesed detailid annavad magamistoale uue hingamise.
Väikesed detailid annavad magamistoale uue hingamise. Foto: Shutterstock

Leia sobiv valgustus

Sobiva valgustuse valimine on toas mõnusa õhkkonna loomisel äärmiselt oluline. Leia paras kombinatsioon seina- ja kohtvalgustitest. Lugemiseks mõeldud valgusti võiks olla sooja ja pehme valgusega, samas kui tugeva valgusega laelamp võiks sobida hommikuseks sättimiseks. Muidugi võib lõõgastava õhkkonna lisamiseks lisada ka pigem pehme valgusegapõranda- või seinalampe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles