Väga rõve põhjus, miks alasti magamisest hoiduda

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Esimesed suvised päevad on juba möödas, kuid egas teised enam kaugel ole. Leitsakut tuleb varsti taluda nii, et hakkab veel talve taga igatsema.

Palavate ilmadega kaasneb muidugi palju probleeme, kuid põhiline on ehk magamine. Päikesest kuumaks köetud toas on raske sõba silmale saada. Enamik koorib end sel ajal täiesti alasti ja magab ühe õhukese lina all, kui sedagi. Kuid uneharjumusi parandava rakenduse ShutEye eksperdi sõnul on see väga halb idee. 

@ShutEye: Sleep Tracker

Get a good night‘s sleep and learn your patterns with Sleep Tracker.

♬ Promoted Music - ShutEye: Sleep Tracker

TikToki videos selgitab ta, et probleem seisneb kõhutuules. Keskmine inimene laskvat kõhutuult 15–25 korda ööpäevas. Ta ütleb, et igal korral pritsib koos gaasiga välja väike kogus väljaheiteid. Kuna enamik meist vahetab aluspesu iga päev ja voodipesu kord nädalas või harvemgi, on see kindlasti mõtlemiskoht.

Veel tuleb mõelda higi peale. Kui magad riieteta, imbub higi otsejoones linadesse, kuid kandes ööriideid, jõuab linadesse vähem kehavedelikke ja neid peab harvem pesema. 

Doktor Hana Patel ütles Huffington Postile: «Kui te otsustate alasti magada, soovitan teil linu vähemalt kord nädalas pesta. Magades heidame maha karvu, nahka, sülge ja väljaheiteid. Ilma pidžaamata jõuab seda kõike linade vahele rohkem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles