Kokk õpetab: see on kõige levinum viga kana grillimisel

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Rootsis elav kokk Mattias Larsson jagab näpunäiteid, kuidas valmistada grillil kana nii, et see oleks mõnusalt mahlane ja maitsev. 

Larsson alustab põhitõest: grillil ei tohi rinnaliha küpsetada. See jääb tema sõnul kuivaks ja vintskeks ega ole kuigi hea. «Kõige levinum viga on grillida kana rinnaliha,» ütles ta Aftonbladetile resoluutselt.

Kuid ainult selle teadmisega ta lugejaid ei jäta, vaid jagab näpunäiteid, kuidas valmistada imeliselt mahlane ja maitsev grillkana.

  1. Vali rinnaliha asemel kanakoivad, kuna need jäävad grillil palju mahlasemaks ja maitsevad mõnusamalt. 
  2. Marineeri kanakoibi vähemalt 15–20 minutit meelepärases marinaadis.
  3. Enne grillile asetamist määri lihale oliiviõli ja lisa maitseaineid. 
  4. Aseta kana otse hõõguva söe kohale. 
  5. Kata grill kaanega, et söele tilkuv õli ei süttiks. 
  6. Grilli mõlemat koivapoolt umbes kaks minutit. Jälgi, et kana oleks korralikult pruunistunud, enne kui selle tulelt ära võtad. Just krõbe nahk on see, mis kõigile ju maitseb!
  7. Kui jätsid koivad tulele nõks liiga kauaks, siis pole hullu, kuna koival olev liha ei muutu võrreldes rinnalihaga sama kiirelt kuivaks ja vintskeks. 

Grillimisnippidele lisaks jagab Larsson imeliselt maitsva kastme retsepti, mida koos grillkanaga nautida. Selleks läheb vaja hapukoort, fetajuustu, basiilikut või mõnda muud värsket ürti, soola ja pipart. Sega hapukoore sisse pisikesteks tükkideks muditud fetajuust ning ülejäänud koostisosad (enda maitse järgi!) ja valmis see ongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles