:format(webp)/nginx/o/2023/06/12/15385928t1h0ba8.jpg)
Rootsis elav kokk Mattias Larsson jagab näpunäiteid, kuidas valmistada grillil kana nii, et see oleks mõnusalt mahlane ja maitsev.
Rootsis elav kokk Mattias Larsson jagab näpunäiteid, kuidas valmistada grillil kana nii, et see oleks mõnusalt mahlane ja maitsev.
Larsson alustab põhitõest: grillil ei tohi rinnaliha küpsetada. See jääb tema sõnul kuivaks ja vintskeks ega ole kuigi hea. «Kõige levinum viga on grillida kana rinnaliha,» ütles ta Aftonbladetile resoluutselt.
Kuid ainult selle teadmisega ta lugejaid ei jäta, vaid jagab näpunäiteid, kuidas valmistada imeliselt mahlane ja maitsev grillkana.
Grillimisnippidele lisaks jagab Larsson imeliselt maitsva kastme retsepti, mida koos grillkanaga nautida. Selleks läheb vaja hapukoort, fetajuustu, basiilikut või mõnda muud värsket ürti, soola ja pipart. Sega hapukoore sisse pisikesteks tükkideks muditud fetajuust ning ülejäänud koostisosad (enda maitse järgi!) ja valmis see ongi.