Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

OTSE KOKA SULEST Viimase hetke jaaniretseptid, millega lööd sõbrad pahviks!

Copy
Marko Kokmann.
Marko Kokmann. Foto: Vallo Kruuser

Lõpuks on käes vaba reede, kus nautida ilma, puhata ja süüa. Pidupäeva puhul tuleb katta laud, kuid vahel saavad otsa ideed, mida sinna lauale panna. Söödud on ju igasugu rooge ning tähtsa päeva puhul tahaks midagi uut ja huvitavat. Õnneks koostas Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann jaanipühadeks kolm uudset grill-liha retsepti värskete aedviljade ning kastmetega.

Vrapp magusas laimikastmes kanaga

Vrapp magusas laimikastmes kanaga.
Vrapp magusas laimikastmes kanaga. Foto: Vallo Kruuser

Retsepti koostisosad:

  • Nõo broileripoolkoivad magusa laimiga (Sweet lime drumsticks)
  • Vrapp
  • Salatileht
  • Tomat
  • Kurk

Valmistamine:

Grilli broileripoolkoivad ja lase neil veidi jahtuda. Eemalda kontidelt liha ning haki väikesteks tükkideks. Vala koibade marinaad kaussi ja kuumuta, kuni see muutub paksuks ning kleepuvaks kastmeks. Lisa kastmele hakitud liha ning lase sel jahtuda. Aseta vrapp taldrikule, laota sellele salatileht, hakitud tomat ja kurk või mingi muu värske aiasaadus ning kana koos kastmega. Voldi vrapp kokku. Soovi korral võid selle enne serveerimist asetada korraks kuumale grillile küpsema.

Mustikane BBQ grill-liha köögiviljasalati ja salsaga

Mustikane BBQ grill-liha köögiviljasalati ja salsaga.
Mustikane BBQ grill-liha köögiviljasalati ja salsaga. Foto: Vallo Kruuser

Retsepti koostisosad:

  • Nõo BBQ grill-liha mustika mopiga
  • Paprika
  • Mais
  • Tomat
  • Sibul
  • Küüslauk
  • Jalapeno
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar
  • Suhkur või mesi
  • Petersell või koriander

Valmistamine:

Esmalt valmista salsa kaste. Selleks aja grillpott kuumaks, vala sinna veidi õli ning pruunista seal mõned hakitud küüslaugu küüned ja sibul. Seejärel lisa hakitud tomat, paprika ning mõned Jalapeno kaunad. Lase sellel podiseda, kuni kaste muutub paksemaks. Maitsesta seda soola ja pipraga ning soovi korral magusta veidi suhkru või meega.

Järgmise sammuna grilli liha ning seejärel paprika ja mais. Viimaste asemel võid kasutada ka kodumaiseid aedvilju. Enne grillimist määri paprikat oliiviõliga. Jäta see grillides kergelt krõmpsuks. Kui paprika on jahtunud, siis lõika sellest pikad ribad. Maisi terad tõmba peale grillimist terava noaga tõlviku küljest lahti.

Serveerimisel pane taldrikule aluskihiks maisiterad ja paprikaribad ning maitsesta need soola ja pipraga. Seejärel aseta nende peale grill-liha ning vala sellele salsa kaste. Kõige lõpuks puista toidule veidi maitserohelist, näiteks hakitud peterselli või koriandrit.

Broileri grillsteigi ja mango salat

Broileri grillsteigi ja mango salat.
Broileri grillsteigi ja mango salat. Foto: Vallo Kruuser

Retsepti koostisosad:

  • Nõo Fitlap passioni broileristeigid
  • Mango
  • Kurk
  • 60 g Kreeka jogurtit
  • ½ sidruni mahl
  • Teelusikatäis mett
  • Väiksem punt värsket basiilikut
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

Grilli passioni marinaadis broileristeigid ning lase liha maha jahtuda. Salatis võid kasutada ka eelmisel päeval grillitud liha. Haki see väikesteks kuubikuteks nagu ka mango ja kurk. Serveerimiseks sega kõik koostisosad omavahel. Kastmeks sega kokku Kreeka jogurt, sidrunimahl, hakitud basiilik, mesi, veidi soola ja pipart. Kastme segamiseks võid kasutada ka saumikserit.

Tagasi üles