ALMÈ RESIDENTSID Tartus algas ajaloolise industriaalhoone ümberehitus

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Jaama 52.
Jaama 52. Foto: Domus Kinnisvara

Ajastutruu punase tellise fassaadiga endisesse tehasehoonesse rajatakse uued, uhked ja eriilmelised loftid ning hoovile Tartu kinnisvaraturul ainulaadne galeriimaja.

Almee Residentsid OÜ ja Dorpat Ehitus OÜ allkirjastasid 21. juunil ehituslepingu, mis hõlmab Tartus Jaama 52 kinnistul asuva ajaloolise industriaalhoone ümberehitust loftidega kortermajaks ning sisehoovi ehitatava uue A energiaklassi kortermaja rajamist. Projekti eesmärk on luua kaasaegne, kvaliteetne, eriilmeline ning turvaline elukeskkond.

Loe ka: ALMÈ RESIDENTSID 〉 Tartu linnavalitsus väljastas ehitusloa ajaloolise tehasehoone ümberehitamiseks

Juunikuu jooksul alustatakse territooriumi ettevalmistustöödega ning juulis algab ehitustegevus, mis hõlmab nii ajaloolise industriaalhoone ümberehitust kui ka uue A-energiaklassi kortermaja rajamist sisehoovi. Lisaks punakivitellisest hoone renoveerimisele ja uue kortermaja ehitusele on ehitusplaanidesse kaasatud ka sisehoovi rajatav kinnine roheala, mis pakub elanikele lõõgastumis- ja vabaaja veetmise võimalusi. Uued korterid valmivad 2024. aasta suvel.

Jaama 52.
Jaama 52. Foto: Domus Kinnisvara

«Ehitustegevusega alustamine on kindlasti suurepärane uudis neile, kes on endale kinnisvara soetamas. Projekt on turul hästi vastu võetud ja väga paljud ootavad Almé residentside valmimist, kuna sellist unikaalset loftide ja isiklike rohealadega eksklusiivset korterelamute projekti täna Tartus müügis pole,» ütleb müüki korraldav maakler Elar Häidberg.

Ta lisab, et arenduse ainus viietoaline korter on tänaseks juba ära ostetud ehk nõudlus ruumikate korterite vastu Tartu turul on väga suur. «Hetkel ongi projektis saada veel kortereid kahe- kuni neljatoaliste segmendis suurusvahemikus 54,7 kuni 101,9 ruutmeetrit,» sõnab Häidberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles