Ka siniverelised kannatavad! Kuningas Charles on sunnitud eelarvet kärpima

Kodu.postimees.ee
Copy
Kuningas Charles kaasa Camillaga 2023. aasta suvel.
Kuningas Charles kaasa Camillaga 2023. aasta suvel. Foto: Heathcliff O'MALLEY / POOL / AFP/Scanpix

Inflatsioonist ja elukalliduse tõusust ei jäänud tänavu puutumata ka Briti kuningakoda. Kuningas Charles on sellest johtuvalt sunnitud reservide kallale minema.

Iga-aastasest Sovereign Grant'i aruandest, mis kajastab kuningate maksumaksjate rahastatud kulutusi ja sissetulekuid, selgub, et Briti kuningakoda kaotas Londoni kinnisvaraportfellist pool miljardit naela ehk ligi 579 miljonit eurot.

Aruande kohaselt on kuningakojale kuuluvate varade väärtus langenud 6,5 protsenti, mis omakorda tähendab ligemale 500 miljoni naelast (580 miljon eurot) kahjumit.

Kulude tõus on sundinud Charlesi kuningakoja reservide kallale minema. Kuninglikule personalile on sellest johtuvalt antud korraldus vähendada heitkoguseid ning hoida energiat kokku.

Loe ka: AMETLIK 〉 Harry ja Meghan pakkisid kohvrid ja tagastasid kuningale Suurbritannia kodu võtmed

Buckinghami palee kulutused kasvasid sel aastal enam kui 5 miljonit naela (5,8 miljonit eurot), vahendab LADbible.

«Küllap ei ole vaja meenutada, et kõnealune aruandeperiood on seotud aastaga, mil inflatsioonisurve tõttu tõusid paljude kaupade ja teenuste hinnad, eelkõige kütuse- ja energiakulud,» ütles kuningliku kuninga varahoidja Michael Stevens pressiteates. Ta lisas, et kuningakoja finantsolukord peegeldab kurbuse, muutuste ja tähistamise aastat, mille sarnast Briti rahvas ei ole ligemale 70 aastat näinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles