VIIMASE MINUTI KINGISPIKKER Mida kinkida külakostiks?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Oled kutsutud sõprade juurde lõunale, lauamängu õhtule või pühapäevasele brunchile?

Sisustuskaup ja raamatud

Külla minemisel ei ole vaja suurt kingitus, vaid piisab mõnes väiksemast asjast, mis tuleb südamest. Üheks heaks valikuks on lõhnaküünlad, mida saab põletada vanniskäigu ajal või panna kaunistuseks elutoa lauale. Samuti on lõhnaküünlad midagi, mis meeldivad pea igaühele. Kuna mõned neist võivad olla intensiivse lõhnaga, on soovituslik valida mahedama lõhnaga küünlad, vahendab kinnisvaraportaal City24.

Kui soovid võõrustajat üllatada millegi rohkemaga, siis kingi lõhnaküünlad koos mõne raamatuga. Raamatud on heaks ajaviiteks ja võimaluseks, kuidas oma teadmisi suurendada või inspiratsiooni ammutada. Kingituseks sobivad kas nii-öelda klassikalised ja kohustuslikud raamatud, mida igaüks võiks elu jooksul läbi lugeda või ka sellised raamatud, kust saab võõrustaja mõneks uueks koosviibimiseks retsepte valida.

Kingiks ei pea olema ilmtingimata küünlad või raamatud, see võib olla ka midagi muud nagu näiteks uus lillevaas, potilill või mõni meelepärane poster seinale. 

Põnevad maitseelamused ja kokkamistarbed

Miks mitte võtta kaasa karp suussulavaid käsitöökomme või kihisev pudel head ja paremat?! Teine väga levinud kingitus on midagi, mida saab kohe lauale panna. See võibki olla šokolaad, kommid või hoopiski kodus valmistatud soolased küpsised. Veinigurmaanidele võib alati viia ühe pudeli Chardonnayd või mõnda teist meelepärast veini.

Alati on tänuväärne viia ka midagi, mida saab toidu valmistamisel kasutada. Selleks võib olla uus komplekt salati lusikaid, tordilabidas, puidust serveerimisalus või grillimiseks vajalikud tarbed. Väga hea on üllatada millegagi, mida võõrustajal vaja läheb. Mõtle, kas tead, millest ta on hiljuti puudust tundnud ja kingi see talle järgmine kord, kui külla lähed. Kas selleks võib olla uus koogivorm, vee karahvin, magustoidu lusikad või korduvkasutatavad riidest salvrätikud?

Lilled on alati hea idee

Ei tasu unustada ka lilli. Nii lihtne, aga alati väga hea valik, sest kes neid ei armastaks. Vali välja kimp tema lemmiklilli või korja suvisel ajal lilled oma aiast. Kingi need niisama või koos vaasiga, millega saab kohe söögilaua peale asetada.

Lõikelillede asemel võid kinkida ka mõne potitaime. Potitaime valides eelista selliseid sorte, mis võõrustajale võiksid meeldida. Kui ta ei ole suurem taimede eest hoolitseja, siis vali paksulehelised ja vähe hooldust vajavad potitaimed. Kui tegemist on suure toataimede armastajaga, siis võid kinkida pea kõike, ka neid taimi, mis nõuavad rohkem hoolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles