VARSTI SOOMES? Staarkokk Gordon Ramsay kiidab põhjanaabrite toidukultuuri (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Gordon Ramsay tütre Hollyga, 2023.
Gordon Ramsay tütre Hollyga, 2023. Foto: imago/HochZwei/Scanpix

Staarkokk Gordon Ramsay kiidab põhjanaabrite maitsepaletti ning usub, et peagi avab ka tema seal oma kulinaariamaailma uksed.

Ilta-Sanomat kirjutab, et Vormel 1 Soome reporteril Mervi Kalliol õnnestus laenata paar minutit telekoka Gordon Ramsay väärtuslikukst ajast. Spordiajakirjanik ei hakanud pikalt keerutama ning küsis staarkokalt, millal ta Helsingis restorani avab. 56-aastase telekoka vastus üllatab nii mõndagi.

«Helsingis ja Soomes on üks inspireerivamaid toidukultuure Euroopas. Kõigepealt olid meil prantslased, seejärel hispaanlased ja nüüd teatepulk soomlaste käes,» muljetas Ramsay. «Helsingi on imeline sulatusahi, kus on suurepärane toit, nii et... küllap varsti,» jätkas ta muheledes.

Loe ka: Gordon Ramsay jagab kirjutamata kokandusreeglit, millest ka profid üle astuvad

Ramsay'le kuulub arvukalt restorane üle maailma ja tal on kokku 17 Michelini tärni. Ta on esimene šotlane maailmas, kelle restorani on pärjatud kolme Michelini tärniga.

Mis imeloom on Michelini tärn?

Michelini tärn on üks suurimaid tunnustusi, mis ühele restoranile omistada saab. Michelini juhti oma tärniga saamine ei ole aga lihtne ja sellest kinni hoidmine raskemgi.

Esmakordselt avaldati Michelini juht aastal 1900. Seda tegid vennad Édouardo ja André Michelin, kes olid kuulsa rehvifirma asutajad. Väljaannet levitati Michelini rehve ostnud autojuhtidele tasuta. Nüüd teeb Michelini juht palju enamat kui udupeenete restoranide esiletõstmist – sellest on saanud toiduainetööstuses võimas hääl.

Michelini juhi inspektorid külastavad igas riigis ainult mõnda väljavalitud linna. Kui sinu restoranil on ebaõnn hoopis teises kohas asuda, siis žanss tunnustust saada, on pea olematu. Siiski laiendatakse tööpõldu igal aastal ning jõutakse üha rohkem keskustest välja.

Loe edasi: Michelini tärnid: kuidas neid saada ja kellele neid jagatakse

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles