Lämbudes ärganud mehe sõnul neelas ta magades ämbliku alla: ma arvasin, et suren

Kodu.postimees.ee
Copy
Chris Cowsley voodis, kus ta väidetavalt ämbliku alla neelas.
Chris Cowsley voodis, kus ta väidetavalt ämbliku alla neelas. Foto: James Linsell-Clark/ / SWNS / Scanpix

Ühendkuningriigis elav mees toimetati öösel haiglasse, kuna ta oli magades ilmselt ämbliku alla neelanud.

Postiljonina töötav Chris Cowsley ärkas möödunud pühapäeva hommikul kella poole nelja paiku lämbudes üles. «Ma arvasin, et suren,» rääkis mees BBC-le. Mees ei suutnud normaalselt hingata ning kutsus endale kiirabi. Cowsley viidi haiglasse, kust ta hiljem koju lubati. 

«Ma tõusin üles, püüdsin köhida, püüdsin teha igasuguseid asju, aga hingamine muutus üha raskemaks. Võtsin telefoni ja valisin 999. Vaene daam telefoni teises otsas, ma ei tea, kuidas ta minust aru sai, sest ma ainult rögisesin ja ahmisin õhku,» meenutas Cowsley.

«Kiirabi tuli kohale, vaatas mulle suhu, ühendas mind masinate külge ja esimene asi, mis mulle öeldi oli: ma arvan, et olete ämbliku alla neelanud.» Cowsley meenutab, et mõtles sel hetkel, et ilmselt ei mõelnud kiirabi töötaja seda tõsiselt, kuid just sel hetkel hakkas ta selgitama, miks tõenäoliselt just ämbliku hammustusega tegemist. «Ta selgitas, et turse tekkis väga kiirest ajal, mil ma magasin. Kõige tõenäolisemalt hammustas ämblik mind kurgunibust enne kui ma ta alla neelasin.»

Mees viidi haiglasse, kus ta pandi tilgutite alla ning söödeti sisse antibiootikume ja steroide. Hingamine muutus paari tunni pärast normaalseks, kuid enne koju lubamist vaatas veel kõrva-nina-kurguarst ta üle. «Ta tahtis veenduda, et kõik ikka korras on. Ta võttis ühe sellise pisikese kaamera ja pistis selle mulle ninna,» meenutas Cowsley ning lisas, et peale seda tunnistas arst mehe terveks ning lubas tal koju minna.

Cowsley sõnul ei saanud arst kinnitada, et äkilise turse põhjuseks oli ämbliku hammustus, kuid kiirabitöötaja teooriat ta ümber lükkama ei asunud. Vastupidi, arsti sõnul on tal ilmselt õigus. Ämbliku ennast igatahes Cowsley kehast ei leitud.

Tormilise öö üle elanud Cowsley rääkis BBC-le, et koju jõudes läks ta esimese asjana putukamürki ostma ning piserdas seda kõikjale. Lisaks on ta väga tänulik kõigile päästetöötajatele ning haigla personalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles