Mõjuv põhjus, miks hambahari vähemalt iga kahe kuu tagant välja vahetada

Kodu.postimees.ee
Copy
Millal viimati hambaharja vahetasid?
Millal viimati hambaharja vahetasid? Foto: Pexels / CC0 Licence

Hambaharja vahetust ei tohiks liiga kaua edasi lükata.

Kulunud hambaharja kasutamine on sama hea kui hane selge vesi. Päevi näinud abimees võib ajapikku hulga hambatervise probleeme tuua.

Kui elektriline hambahari peab vastu aastaid, siis tavaline hari kaotab juba kahe-kolme kuu möödudes oma elastsuse ja vormi. Liigselt kulunud hambaharja harjased ei pruugi hambapinnani ulatuda ja seeläbi jääb see puhastamata. Puhastamata või osaliselt puhtaks harjatud hammas on aga suurepäraseks kasvupinnaseks bakteritele.

Lisaks soodustab kulunud hambaharja kasutamine kaariese teket, mis omakorda võib põhjustada veelgi tõsisemaid hambatervise probleeme, muu hulgas ka hambakivi, kirjutab Express.

Mitmed uuringud on näidanud, et hambaharjad kaotavad oma elastsuse alates 40. kasutuspäevast. Korralikul harjamisel ei tohiks hambahari ülemäära kiiresti kuluda. Juhul, kui igapäevane abimees seda sellegipoolest tegema kipub, võib see tähendada seda, et hambaid harjatakse vale tehnikaga. Hambaid tuleks harjata õrnalt ja ringjate liigutustega.

Kui tavalist hambaharja soovitatakse välja vahetada iga kahe kuu tagant, siis elektrilise hambaharja otsiku puhul on vahetussageduseks kolm kuud. Elektrilise hambaharja kere kestab seevastu aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles