KORISTUSEKSPERT Neid 3 detaili tuleks oluliselt tihemini puhastada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Inglise puhastuseksperdi sõnul jäävad paljudes majapidamistes tihedalt kasutatavad pinnad ja detailid pikalt puhastamata. Siin on kolm bakteripesa, mille puhastuseks kulub kokkuvõttes vaid mõni minut.

Väga suur osa baktereid levib meie käte kaudu. Kõik, mida inimene katsub, on tõenäoliselt bakteritest tulvil. Inglise puhastuseksperdi Jemma sõnul peaksime sellest johtuvalt pöörama kõrgendatud tähelepanu allolevale kolmele detailile, mis vajavad puhastust tihemini kui arvad.

Lülitid

Lüliteid puudutakse päevas sadu kordi, muutes need pisikutele soodsaks kasvulavaks. Haiguste ning tervisehädade vältimiseks võiksid nende puhastuse enda iganädalasse koristusgraafikusse lisada. Viirushooajal võib neid aga veelgi tihedamini puhastada.

Telekapult

Telekapult on majapidamises üks kõige räpasemaid esemeid, kogudes endasse jõudsalt mustust ja baktereid, vahendab The Sun. Selleks, et telekapuldil olevaid bakteripesasid vähendada, tuleks käsi pesta enne puldi kasutamist ning pulti aeg-ajalt ka desinfitseeriva vahendiga üle käia.

Ukselink

Tuppa on võimatu pääseda ilma ukselinki katsumata. Seepärast tuleb korralikult käsi pesta iga kord pärast tööle või koju jõudmist. Nii saab vältida pisikute levikut teistele pindadele ja inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles