Mis mürgitas Soomes 800 koolilast? Kuu aega kestnud uurimine pole kindlat vastust andnud

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eelmisel kuul Mikkelis enam kui 800 õpilast ja vähemalt kümmekond töötajat puudutava toidumürgituse uurimine jätkub, selgub Kagu-Soomes asuva linna avaldatud pressiteatest, vahendab YLE.

Ametivõimud jätkavad toidumürgituse uurimist koostöös Tervise ja Heaolu Instituudi (THL) ning Soome Toiduametiga, seisab avalduses. Juhtum leidis aset 16. augustil.

Loe lisaks: Mehhikopärane koolilõuna lõppes Kagu-Soome õpilastele nukralt

Õpilaste ja töötajate seas läbiviidud küsitluse kohaselt võis võimalikuks süüdlaseks olla 18 koolis lõunasöögiks pakutud taimetoidutortillad. Küsitlusele vastas enam kui 4000 inimest ja need, kes ütlesid, et olid tortillasid söönud, kogesid toidumürgituse sümptomeid kolm korda tõenäolisemalt kui need, kes seda ei söönud. Kõige sagedamini teatatud sümptomiteks olid kõhuvalu, iiveldus ja peavalu.

Vastajad teatasid ülekaalukalt, et nende sümptomid algasid kiiresti ja olid lühiajalised, keskmiselt alla 12 tunni. Enamik haigestunutest ütles, et nende sümptomid algasid vähem kui tund pärast söömist.

Laboratoorsed testid näitasid, et tortilladel oli äädika lõhn ja küsitlusele vastanud ütlesid, et tortillad maitsesid nagu seep. Toiduamet pole aga siiani leidnud põhjust, miks tortillad kummaliselt lõhnasid ja maitsesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles