Ei teadnud, kas mikrofon töötab või mitte! «MasterChefi» osalised paljastavad kullisidetaguse salaelu

Kodu.postimees.ee
Copy
«MasterChef Eesti» saateosalised.
«MasterChef Eesti» saateosalised. Foto: Jana erakogu

Kui suur on tegelik «MasterChef Eesti» saateosaliste pinge, mis ekraanidele ei jõua, ning mis toimub kaamerate taga? Seda kõike aitavad meenutada möödunud hooaja osalised Jana, Ksenia, Katrin, Marko, Jarno ja Tatjana.

Pinge ekraani taga kütab ruumi kuumaks

Esimeses hooajas kolmandaks tulnud Katrini sõnul tekitas ajapiirang ja teadmatus ülesande ees tohutu pingekompoti. Pea käis ringi ja kõrvad õhetasid, segadus oli suur. «Hiljem telerist kõike seda vaadates võis jääda mulje, et võtsime toimunut kergelt ja huumoriga, kuid meenutades, kuidas meil kaamerate ees tunne oli, siis tegelikult oli vastupidi – kõik toimus nagu unenäos,» rääkis Katrin.

«Saate pinge ei andnud tunda ainult ekraanil peegelduvate pisarate ja närvide ülesütlemise teel, vaid ka vaimsel tasandil ja seda veel pärast saate lõppu,» nentis «MasterChef Eesti» esimese hooaja võitja Jana. «Ekraanilt on see inimestele meelelahutus, aga enamik osalejatele on tegemist tõelise kire ja päris unistusega ning selle nimel pingutamine ei peagi olema kergete killast. Ütleksin, et need kõige pingelisemad momendid ekraanile ei jõudnudki, aga need olid seetõttu ka kõige erilisemad, «Make it or brake it» momendid, kus mõned andsid alla ning teised kogusid end veel tugevamaks ja panid täiega lõpuni,» rääkis ta.

Loe ka: Eesti toidublogijaga «MasterChefi» telgitagustes: nii äge, täpselt nagu päris!

Saates teiseks tulnud osaleja Ksenia sõnul võis ekraanidele jõudnud pingele lisada julgelt 30 protsenti, kuna kohapealne olustik oli märksa pinevam. «Isegi hiljem, kõike toimunut ekraanilt vaadata, olid närvid tihti laes,» rääkis Ksenia. Tegelik pinge oli suurem ka saates neljandaks tulnud Marko sõnul, kes viitas 40+ kraadilisele soojale ja 14-17 tunni pikkustele võttepäevadele. Sama nentis enne Markot saatest lahkunud Jarno: «Kohtunikud oskasid väga hästi pinget tõsta,» kuid lisas, et vahest see pinge ja stress jõudsid hästi kohale ka läbi ekraani.

Ei tea, kas mikrofonid töötavad või mitte?
Ei tea, kas mikrofonid töötavad või mitte? Foto: Katrini erakogu

Paljude eestlaste südamed võitnud osaleja Tatjana täiendas, et kuigi ta üritas anda endast parimat, et vähemalt rahulik välja näha, toimus kõik väga kiiresti ning keskenduda ja kõike, mida tead ja oskad meeles pidada, oli väga raske. «Kõik emotsioonid, mis ekraanidele jõudsid, olid tõelised. Muidugi ei läinud ajapiirangu tõttu kõik toimunu eetrisse, aga seal veedetud aeg ja seltskond olid lahedad ning uued oskused väärtuslikud,» ütles ta.

Seigad kaadri taga

«Kulisside taga sai nalja sõna otseses mõttes nabani. Jumal tänatud, et kõike eetrisse ei lastud…,» muigas Katrin. «Segi läinud kommentaarid, sõnade pudistamine ja muud koomilised olukorrad olid iga episoodi kindlad saatjad,» rääkis ta ja lisas, et emotsioonid, kas naeruküllased või väheke kurvemad, olid pidevalt põhjas. «Saate salvestusaeg oli kui sõit Ameerika mägedel, asja positiivses võtmes,» ütles Katrin.

Ka Ksenia sõnul sai kulisside taga alati nalja, vaatamata sellele, milline päev ootas ees või oli selja taga. «Meil oli tõesti hea selts ja tihti rääkisime juttu, naersime ja jagasime teadmisi. Üks tore asi, mida iga päev enne stuudiosse minekut tegime oli selfie,» jagas Ksenia.

Mis võttepäev see ilma selfieta on?
Mis võttepäev see ilma selfieta on? Foto: Katrini erakogu

Naljakas moment kulisside taga oli Tatjana sõnul seotud mikrofonidega. «Kohale jõudsime alati enne saate salvestamist, meile pandi mikrofonid kohe külge ja nendega me liikusime kogu aeg ega teadnud alati, kas mikrofon töötas või mitte. Igaüks võib nüüd ette kujutada, milline heli või info võis mikrofoni sattuda,» naeris Tatjana.

Jana lemmikmoment oli seotud plovi valmistamisega. «Selle lamba pehmeks hautamiseks ei olnud lihtsalt aega, mispärast kolisesin vaimselt kokku. Orm ütles «Stopp, tagaruumi!», andis moraalselt ja sõnadega julmalt jalaga. Produtsent Kaupo tuli eemalt ja küsis, kas toob konjakit. Algusel ütlesin, et ei taha, aga siis ütles Orm, et mul on seda vaja. Võtsin suurema pitsi konjakit hinge all ja pärast Ormi väga otsekohest monoloogi sain aru, et nüüd on see hetk, kas kõik või mitte midagi. Tuli see kõik.»

Sõbrad kogu eluks

Katrin nendib kui väga neil saateosalistega vedas. «Meil klappis kõigiga algusest peale. Saime kohe jutule, tegime nalja ja muretsesime üheskoos. Aitasime ja toetasime üksteist lõpuni välja,» ütles Katrin. Pärast saadet on ta kõige tihedamini suhelnud Markoga, kellega on seljataga ühised toitlustused ning osad veel ees. Ka Janaga on senini väga hea klapp. Aeg-ajalt saavad kokku, söövad maitsvat toitu, jutustavad ja lahendavad mõne hea veini.

«Meil oli väga tore punt,» kinnitas Jana. «Suhtlen siiamaani pea igapäevaselt Jarnoga, kellega mul on super klapp. Ka Katrin ja Piret on saanud väga armsaks. Ja muidugi suhtlen Kseniaga, kellega oleme ühiseid õhtusööke teinud ning kellele hoian kõikides ta ettevõtmistes alati pöialt. Marko ja Kristinaga olen samuti aeg-ajalt nalja visanud,» jagas Jana.

Loe ka: NÄE ENNE TEISI 〉 Eksministrist sportlaseni — Saa teada, mis toimub teise hooaja võtetel

«Siiani on meil ühine chat, kus vahepeal räägime juttu,» kinnitas Ksenia. Ühisele vestlusele viitab ka Tatjana, kus jagatakse nõu ja vahel retsepte. «Suvel käisime kolmekesi kinos, võitsime loosimänguga piletid. Tore oli jälle kohtuda ja saate salvestamisel koosveedetud aega, kaaslasi, pingeid ja lõbusaid hetki meenutada,» rääkis Tatjana.

Nii viksid ja viisakad!
Nii viksid ja viisakad! Foto: Jana erakogu

Saates osalemine oli tõenäoliselt suurim hüppelaud Jarnole. «Vahetasin tänu saatele karjääri ja töötan nüüd Restoranis Groot peakoka ja kaasomanikuna. Juba olen siin korraldanud Janaga õhtusöögi ja õige pea on tulemas järgmine Markoga,» ütles Jarno, et esimese hooaja osalejatega on suhted lähedased ja nendepoolne tugi ja panus ettevõtmistesse suur.

Mida ootavad esimese hooaja osalised peagi Inspiras alustavalt teiselt hooajalt?

Katrin: «Põnevust, põnevust, põnevust! Ei jõua juba ära oodata, kuidas saab olema «MasterChef Eesti» teise hooaja vaatamine ja samastumine uute osavõtjatega. Kindlasti elan sajaga kaasa!»

Ksenia: «Tahaks juba väga näha! Loodan, et väljakutsed on põnevad. Ehk on mõni ülesanne väljastpoolt stuudiot? (tuleb - toimetus.) See oleks tõesti super! Ja kindlasti ootan ma finaali!»

Marko: «Ootan, et uued osalised on esimestest õppinud ja mõni veelgi parem.»

Jarno: «Mina ootan draamat!»

Tatjana: «Kindlasti põnevust ja inspiratsiooni. Tean, kui lõbus seal oli ning on huvitav, kuidas teised stressiga toime tulevad. Lubatakse, et Inspira «MasterChef Eesti» teine hooaeg tuleb veelgi ägedam ja huvitavam.»

Jana: «Ootan näha omapäraseid ja autentseid inimesi, kes peavad söögitegemist tõsimeeli kireks. Et «MasterChef Eesti» saates osalemine poleks lihtsalt niisama, vaid osa sellest, et enda unistust kokandusmaailmas realiseerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles