Miks ei tohi hapuks läinud suppi potist alla valada?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ideaalses maailmas ei läheks toit külmikus kunagi halvaks ega midagi raisku. Tegelikkus on muidugi palju nukram.

Eesti esimese toidupäästmise poe Sumena asutaja Oliver Sebastian Lambi sõnul raisatakse Eestis aastas kokku hinnanguliselt 164 miljoni euro väärtuses 167 000 tonni toitu ehk 127 kilo iga inimese kohta. Rääkides ainult kodumajapidamises raisku minevast toidust, siis eelmisel aastal Rimi uuringus selgus, et keskmine Eesti pere viskab minema 330 euro väärtuses toitu. 

Kõik need numbrid on kurvastavad, kuid tähtis on ka see, kuhu ja kuidas toitu minema visatakse. 2022. aastal oli biojäätmete kogumine Tallinnas paranenud aasta varasemaga võrreldes 59 protsenti, selgitas Tallinna abilinnapea Joosep Vimm kevadel BNSile. Kuid siiski võib vahel mõistus otsa saada, kuidas biojäätmeid õigesti utiliseerida, ning tihti kallatakse see, mis piisavalt vedel, lihtsalt potist alla. Kahjuks pole see parim mõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles