Sisekujundaja selgitab, kuidas esikus talviti puhtust hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sügis-talvine hooaeg paneb meie esikud korralikud proovile. Küll tassime õuest tuppa pori, küll kuivanud lehti ja kive. IKEA sisekujundajal on nendeks puhkudeks kindel lahendus, mis su elu lihtsamaks teeb.

Märgadel rõivastel ja jalanõudel tuleks enne kappi panekut lasta toatemperatuuril ära kuivada. Niiskete esemete kappi panek võib põhjustada ebameeldivat lõhna ja kapis võtab nende kuivamine ka oluliselt rohkem aega.

«Sügis-talvisel hooajal teeb esikust tubadesse leviv pori ja mustus paljudele meelehärmi. Talvesaabastelt nõrgunud vee ja pori teistesse ruumidesse jõudmise vastu aitab hästi plastist jalamatt, mis maksab vaid paar eurot, kuid kaitseb põrandat pori ja kivikeste eest ja seda on ka lihtne puhastada,» selgitab IKEA Eesti sisekujundusosakonna juht Pedro Castro. Tänu kõrgele äärele püsivad tema sõnul vesi ja pori kindlalt matil. Seda saab ka tõhusalt kombineerida jalatsiriiuli või jalatsiriiuliga pingiga.

Selleks, et vältida pori kandumist tuppa, tuleks jalatsid enne sisenemist puhastada. Siin tulevad appi uksematid. Uksest väljapoole soovitab sisekujundaja valida harjastega mati, sest see eemaldab mustust ja lund kõige paremini. Sellised uksematid on ka küllalt taskukohased. Uksest sissepoole jäävate mattide valik on suur: vali lahendus, mis katab terve esikupõranda, mis sobib esiku mööbliga või millel on lihtsalt ilus muster. Eriti hubase tulemuse loob esikus vaip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles