VÄHENDA KULUSID Oluline detail, mida ei tohiks maja renoveerimisel unustada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sarnaselt kortermajadele renoveeritakse aina enam energiatõhusaks ka eramaju, mis muu hulgas tähendab kõigi akende väljavahetamist. Katuseaknad kipuvad sageli renoveerimisel tähelepanuta jääma, ent energiatõhususe parandamisel mängivad ka need väga suurt rolli.

Vananenud katuseaknad võivad halva isolatsiooni, õhulekete ja ebaefektiivsete materjalide tõttu põhjustada energiakadu. Kaasaegsed katuseaknad on projekteeritud täiustatud isolatsioonimaterjalide ja tihendustehnikatega, mis vähendab oluliselt soojuskadu külmematel kuudel ja minimeerib soojuse juurdekasvu suvel.

«Selle tulemusena on kütte ja jahutuse energiakulu väiksem, mis toob kaasa kulude kokkuhoiu,» märkis VELUX Eesti müügijuht juht Toomas Aavisto.

Korraliku soojapidavusega katuseaknad aitavad hoida ühtlast sisetemperatuuri ja luua seeläbi aastaringselt mugava elukeskkonna. Kolmekordse klaasi ja täiustatud heliisolatsiooniga VELUX katuseaken vähendab oluliselt väljast tulevat müra, kaasa arvatud langevate vihmapiiskade tekitatavat heli.

Tänu suuremale soojapidavusele on uute katuseakendega võimalik katta suuremat pinda ilma, et ruumid muutuksid suvel liiga palavaks või talvel liialt külmaks.

«Suurem aknapind suurendab majja siseneva loomuliku valguse hulka, vähendades seeläbi vajadust kunstliku valgustuse järele, mis omakorda parandab meeleolu ja suurendab produktiivsust,» rääkis Aavisto.

Investeerides energiatõhusatesse katuseakendesse saavad majaomanikud Aavisto sõnul aidata kaasa kasvuhoonegaaside heitkoguste vähendamisele ja kliimamuutuste vastu võitlemisele, milles on oluline igaühe panus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles