Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PÄÄSTERÕNGAS See geniaalne nipp takistab lihal kõrbemast

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Šašlõki kvaliteedi määravad peamiselt õigesti valitud liha ja marinaadi koostisosad. Selleks, et liha pruunistuks ideaalselt ega põleks, on oluline teada üht kavalat trikki.

Grill-liha kõrbemise tingib söe vale temperatuur. Grillimeistril on selleks puhuks tihtipeale üks veepudel varuks, ent on olemas veelgi kavalam moodus temperatuuri reguleerimiseks. 

Selleks on tarvis 100–150 g soola, eelistatavalt jämedat söögisoola, mis tuleb ühtlaselt sütele puistata. Kaval meetod aitab kuumusel ühtlasemalt jaotuda, takistades seejuures lihal kõrbemast. Ühtlasi ennetab see ootamatu tulekahju puhkemist. 

Tagasi üles