Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

PÄÄSTERÕNGAS See geniaalne nipp takistab lihal kõrbemast

Pilt on illustreeriv.

Šašlõki kvaliteedi määravad peamiselt õigesti valitud liha ja marinaadi koostisosad. Selleks, et liha pruunistuks ideaalselt ega põleks, on oluline teada üht kavalat trikki.

Grill-liha kõrbemise tingib söe vale temperatuur. Grillimeistril on selleks puhuks tihtipeale üks veepudel varuks, ent on olemas veelgi kavalam moodus temperatuuri reguleerimiseks. 

Selleks on tarvis 100–150 g soola, eelistatavalt jämedat söögisoola, mis tuleb ühtlaselt sütele puistata. Kaval meetod aitab kuumusel ühtlasemalt jaotuda, takistades seejuures lihal kõrbemast. Ühtlasi ennetab see ootamatu tulekahju puhkemist. 

Kommentaarid
Tagasi üles