Saime Soomelt pähe! Põhjanaabrite restoranid on meie omadest pärjatumad

Kodu.postimees.ee
Copy
Helsingi. Pilt on illustreeriv.
Helsingi. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soomel on pärast esmaspäeva õhtul Helsingis peetud Põhjamaade auhinnatseremooniat kaks uut Michelini tärniga restorani.

Restoran The Room Helsingis ja Tapio Ruka Kuusamo vallas said kumbki esmakordselt ühe Michelini tärni.

Briti päritolu Connor Laybourne, kes on Tapio Ruka kaasomanik koos oma soomlasest abikaasa Johanna Mourujärviga, väljendas tärni saamise üle rõõmu, eriti kuna Tapio Ruka on tänavu Michelini giidis kõige põhjapoolsem restoran.

Paar peab pisikest restorani omal jõul: Mourujärvi vastutab 18-kohalise söögisaali ja Laybourne köögi eest.

Ruka-Kuusamo turismiameti pressiteate kohaselt pakuvad nad hooajaliselt muutuvat menüüd, mille fookuses on ainulaadsed põhjamaised toorained ning suure osa sellest hangivad nad Mourujärve lähedal asuvast peretalust – sealhulgas marju, köögivilju ja põhjapõdraliha.

Vähe lõuna pool tähistas koka Kozeen Shiwani The Room esmaspäeva õhtul ihaldatud Michelini tärni saamist. Restoran avati alles möödunud sügisel. Iraagi kurdi piirkonnas sündinud Shiwani ühendab oma toiduvalmistamisel Lähis-Ida köögi Põhjamaade mõjuga.

Ühe Michelini tärni säilitasid viis Soome restorani: kolm Helsingis (Finnjävel Salonki, Grön ja Olo), üks Turus (Kaskis) ja üks Porvoos (Vår). Helsingis asuv Demo, millel oli samuti üks täht, sulgeb uksed juulis.

Soome ei saanud ühtegi uut kahetärni restorani, mis tähendab, et Helsingis asuv The Palace on riigi ainus kahe tärniga söögikoht. Kolme tärniga restorani Soomes ei ole. Helsingis asuv restoran Nokka sai säästva gastronoomia eest rohelise tähe.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles