NÄDALA RESTORAN Jätke meelde nimi Vixen. See on steigisõprade ja veinihõrgutajate paradiis

Britt Rosen
Copy
Laia ja Pagari tänava nurgalt viib uks Vixeni steigirestorani, mille köök hoiab ameerikapärase steigirestorani joont.
Laia ja Pagari tänava nurgalt viib uks Vixeni steigirestorani, mille köök hoiab ameerikapärase steigirestorani joont. Foto: Britt Rosen

Kui juhtute Tallinna vanalinna kultuuririkkusi nautima – ja nädalalõpul, eriti vanalinna päevadel on see väga tõenäoline – peatuge keha kinnitama mõnes võluvas väikeses restoranis. Steigirestoran Vixen ühes vinoteegiga on üks neist.

Kas keegi mäletab Californiast pärit sommeljeed Jennifer Mitchelli, kelle koostatud veinikaart tõi aastaid tagasi Kolme Õe hotelli restoranile Bordoo maineka veiniajakirja Wine Spectator tunnustuse? Toidu- ja veinisõbrad mäletavad. Mitchelli käe all sündinud täiuslik, täpne ja tasakaalustatud veinivalik viis juba kahetuhandetel tüki Eesti veinikultuuri maailmakaardile.

Veinirahvas teab ka seda, et naine peab juba mitu aastat Tallinna vanalinnas Vixeni vinoteeki, mille joogipalett on erakordselt rikkalik. Veinikaar­dilt veine kokku lugema asudes jään kahesajanda juures pidama, kuigi neid on seal kolmesaja kanti. Ka klaasiveine pakutakse lahkemas valikus kui meil siin tavapäraselt kombeks. Suurema jao toob perenaine ise Eestisse, rännates mööda ilma veinimaju ja otsides põnevamat, endale meelepärast.

Vixeni steakhouse ehk klassikaline ameerikapärane steigirestoran sealsamas veinibaari kõrval, Laia ja Pagari tänava nurgauksest sisse minna, on tema uus ettevõtmine ja mulle, piinlik küll, juhuslik leid. Etteruttavalt: umbes samasugune peidus pärl nagu talvel jalutuskäigule ette jäänud Âme restoran Nunne butiikhotellis, mis muide pälvis äsja Michelini restoranijuhi soovitusmärgi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles