Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

VÕIKRIIS Mida peale kastme veel kukeseentest teha? Soome tippkokal on lahendus

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Võist on viimasel ajal saanud tõeline defitsiitkaup. Võikriisi ajastus on üsna kehv, kuna just praegu on kukeseentest paras uputus ning neist imemaitsva kastme valmistamine võib võipuuduse tõttu ära jääda. Kuidas veel kukeseeni nautida? 

Kukeseenekaste on mõistagi väga maitsev ja rammus, kuid kukeseeni saab ka väga hästi marineerida. Soome tippkokal Sami Tallbergil on just üks selline retsept välja pakkuda!

Marineeritud kukeseened. Pilt on illustreeriv.
Marineeritud kukeseened. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Järgmised kogused on piisavad ühe pooleliitrise purgi täitmiseks.

Kadakamarjadega marineeritud kukeseened

Vaja läheb:

  • 200 g kukeseeni
  • 120 ml vett
  • 120 ml valget veiniäädikat või õunaäädikat
  • 1,5 tl soola
  • 3 tl suhkrut
  • 4-5 kadakamarja
  • 1 viilutatud küüslauguküüs
  • 15 g selleri laaste
  • näpuotsatäis tšillihelbeid
  • 1 värske tüümiani vars

Tee nii:

  1. Kalla seened veega täidetud kaussi, et need sodist ja mullast puhtaks teha.
  2. Litsu kadakamarjad noaga lapikuks, et nende aroom vabaneks.
  3. Kalla kõik koostisosad suurde potti ning aja keema.
  4. Keeda seeni 2-3 minutit. 
  5. Järgmisena pane seened ja kõik ülejäänud tahked koostisosad ettevaatlikult purkidesse, täida purk marinaadiga ning keera kaas peale. 
  6. Sellisena purki pistetud seeni tuleb hoiustada külmikus. Kui soovid seeni pikaajaliselt keldris säilitada, tuleb suletud purgid veel kümneks minutiks veevanni podisema pista.
Tagasi üles