Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pane moosipurgid võistlustulle! Nõmme turg kutsub hoidistajaid konkursile

Copy
Nõmme turg.
Nõmme turg. Foto: Eero Vabamägi

Laupäeval, 5. oktoobril kell 11.00–15.00 toimub Nõmme turul kuuendat korda hoidistefestival koos traditsioonilise hoidiste konkurssi ja sügisturuga. Hoidiste konkursile ning turule müüma oodatakse kodumaistest aia- ja metsasaadustest ning välismaistest eksootilistest viljadest valmistatud salateid, kompotte, marmelaade, suppe, moose, kastmeid ja mahlu. Ekspertidest žürii valib konkursile esitatud hoidiste seast välja selle aasta parima magusa ja soolase hoidise.

Konkursi eelmise aasta magusa hoidise võitja, aprikoosi-veini moosi valmistanud Sille Lavin sai oma moosi keetmise harjumuse kaasa oma emalt ja vanaemalt. «Meie peres on alati pannkookide kõrval olnud laual vähemalt viis erinevat moosi – igaühele oma lemmik ja lisaks midagi uut ka,» selgitas Lavin, lisades et soovitab kindlasti küsida moosi keetmise nippe ja nõu oma vanematelt pereliikmetelt, kuni nad olemas on.

«Mind inspireerib moosikeetmisel huvitavate maitsenüanssidega mängimine — vanilje, kardemon, muskaat ja erinevad alkoholid on sageli minu moosides esindatud. Ka võidu toonud moosis oli nii valget veini kui tiba Vana Tallinna likööri lisatud, mis žüriile oli meeldinud. Lisaks eelistan vähema suhkruga keedetud moose, mis toovad välja viljade enda hapukuse,» kommenteeris Lavin eelmisel aastal võidu toonud moosi maitseid.

Sille Lavini aprikoosi-veini moos. 2023. aasta Nõmme turu hoidiste konkursi võitja.
Sille Lavini aprikoosi-veini moos. 2023. aasta Nõmme turu hoidiste konkursi võitja. Foto: Sille Lavin

Nõmme turu hoidistefestivali konkursile ja turule müüma oodatakse nii magusaid kui soolaseid hoidiseid: kurke, seeni, salatid, kompotte, moose, marmelaade, mahlu ja kastmeid. Kõike head ja paremat, mida Eesti kodukokad on sel aastal purki pannud.

Ekspertidest koosnev žürii valib välja kaks võitjat: parim soolane hoidis ja parim magus hoidis.

Mõlemat võitjat premeeritakse Kristiine ja Rocca al Mare Keskuse 200-eurose kinkekaardiga. Võitjad kuulutatakse välja üritusel kohapeal.

Hoidiste konkursi võistlustöid saab tuua varem Nõmme turule, helistades ette numbril 521 8329. Samuti oodatakse hoidiseid 5. oktoobri hommikul tund enne konkursi algust (kell 10–11) Nõmme turu peamajja hoidistefestivalil konkursi sildiga lauda. Purgid peavad olema varustatud osaleja kontaktandmetega (nimi, telefon) ning teabega hoidise koostisainete ja valmistamise käigu kohta. Iga osaleja võib võistlusele tuua kuni kolm hoidist.

Lisaks konkursil osalemisele on kõik kodukokad oodatud oma maitsvate ja eriliste hoidistega sügisturule kauplema. Müügikoha broneerimise ja lisainfo korral kirjutada turuhaldur@tallinnaturud.ee. Festivali ajal toimuvad turul Laste Kokakooli töötoad, kus lasped saavad ise kausimagustoite valmistada. Päeva juhib Riina Paavo.

Lisainfot konkursi kohta leiab siit ning Nõmme turg Facebook lehe hoidistefestivali ürituse lehelt.

Tagasi üles