Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

TASUB TEADA Milline toiduõli on praadimiseks parim (1)

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

​Praadimiseks sobivaima toiduõli valimisel on oluline arvestada selle kuumataluvust ja tervisemõjusid. Mõned õlid võivad kõrgetel temperatuuridel kuumutamisel laguneda ja moodustada kahjulikke ühendeid, mis võivad omakorda rikkuda tervist.

Eksperdid usuvad, et rafineeritud taimeõli on parim valik praadimiseks. See säilitab oma toiteväärtuse ka kõrgetel temperatuuridel ja ei muutu mustaks, kirjutab Vakarys Ekspresas. 

Rafineeritud oliiviõli valmistatakse madalama kvaliteediga oliividest või juba pressitud jääkidest, mida töödeldakse (nt kuumutamise ja keemiliste lahustitega), et eemaldada ebapuhtused, lõhnad ja maitsed. See muudab selle neutraalsema maitsega ja palju kuumataluvamaks kui külmpressitud extra virgin oliiviõli, vahendab Healthline.

Kommentaarid (1)

Märksõnad

Tagasi üles