Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

10 viga, mida grillijad teevad ja nipid, kuidas neid vältida

Pilt on illustreeriv.

Õues grillimine on paljude jaoks suve tipphetk – värske õhk, head lõhnad ja mõnus seltskond. Ent isegi kõige kogenumad grillisõbrad teevad vahel vigu, mis võivad toidu kuivaks küpsetada, maitset rikkuda või lausa terviseriski tekitada. Siin on kümme levinumat eksimust ja praktilised nõuanded, kuidas neist hoiduda.

1. Ära õlita resti – õlita toitu

Paljud pintseldavad harjumusest õli otse grillrestile. Tegelikult on see viga – õlita toitu, mitte resti. Kui määrid õli toidule, püsib see mahlane ning tekivad ilusad grilli jäljed. Restile määritud õli võib kuumuses põleda ja muuta toidu kuivaks või sootuks ära söestada.

Kommentaarid
Tagasi üles