Suvi, kodu ja külalised: kuidas neid väärikalt vastu võtta?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodus.
Kodus. Foto: SCANPIX

Olete just sättinud end perega mugavalt filmi vaatama, kui heliseb uksekell ja ukse taga on külalised, kes tulnud teie juurde puhkama - taolist ebameeldivat olukorda aitavad vältida mõned lihtsad nõuanded.
 

1. Tee kindlad reeglid

Pange puhkus peresiseselt paika ning kindlad ajad, mil külalised teile teretulnud on - iseäranis siis, kui plaanite ära sõita ning võite oma korteri või siis suvila kellelegi teisele puhkamiseks jätta. Jagage oma reegleid ka sõprade-sugulastega, selles pole midagi taunimisväärset: vaevalt et keegi tahaks soovimatu külalisena sisse sadada.

2. Kui jätad maja suveks külalistele, hoolitse, et kõik oleks puhas ja korras. Korista kokku isiklikud esemed, tee külalistetoa kappidesse ja kummutitesse ruumi ka külaliste asjade tarvis. Võta korralikult tolmu, vaheta voodipesu, tee voodid kaunilt üles ja vaheta käterätikud. Löö vannituba läikima ja tee seal ruumi ka külaliste hügieenitarvetele ning jäta külalistetuppa või vannituppa-sauna neile piisavalt käterätikuid. Korista külmkapp ja köök, kontrolli tehnosüsteemide korrasolekut - vajadusel vaheta näiteks lambipirnid või puhasta torud, et külalisi ei tabaks ebameeldiv üllatus ummistuse või elektrikatkestuse näol. Valmista kindlasti ka varuvõti, et külalised saaksid tulla ja minna, nagu neile sobib.

3. Tutvuta külalistele kodukorda

Teie majas on kindlasti omad reeglid, millest külalistel tuleb kinni pidada. Kui nad peavad teie äraolekul tegelema koduloomade või taimedega, jäta selleks vajalikud esemed, vajadusel ka sularaha ja täpsed juhised. Juhenda neid, kuidas panna kütte saun või tööle mullivann, samuti kui tarvis on, anna täpseid näpunäiteid kodutehnika kasutamiseks (köögitehnika, televiisor, wifi paroolid jms). Kui elate kortermajas, tutvusta neile ka korteriühistu kodukorda, vältimaks hilisemaid arusaamatusti korteriühistus.

4. Näita külalistele, et nad on teretulnud

Väiksed tähelepanuavaldused - külmik täis jääd, veepudelid kuumal ajal ja väike snäkilaud koos tervitusjoogiga külmkapis jätavad külalistele tunde, et nad on oodatud. Ise võid aga olla rahul: oled olnud suurepärane võõrustaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles