Vanast dušikardinast saab padjakatted ja palju muudki

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dušikardin.
Dušikardin. Foto: SCANPIX

Kui palju vanu dušikardinaid oma elu jooksul ära visanud oled? Kas tead, et tegelikult saab üht kardinat mitmel erineval viisil taaskasutada, kui selle teenistusaeg pesuruumis lõppenud on?

Terrassipadjad veekindlaks
Selleks otstarbeks sobivad eriti hästi dušikardinad, mis pole kilejast materjalist, vaid pigem kangast. Sellisest materjalist õmmeldud padjakatted peavad suurepäraselt mõne vihmahoo kinni ja nii ei pea sa iga kord, kui sadu algab, hirmuga terrassile patju kokku korjama tormama.

Peenrakate multšiga peenrasse
Kui oled võtnud ette vaeva oma lillepeenrad multšida, pole midagi ärritavamat kui avastus, et umbrohi vohab koorepuru vahelt läbi. Seepärast on hea idee katta peenar enne multšimist mõne umbrohule vastupidava kattega – spetsiaalse peenrakatte asemel sobib selleks suurepäraselt vana dušikardin!

Põrandakate väikelastele
Väikesed lapsed suudavad tekitada uskumatult palju sodi, kui mõne tegevuse kallale asuvad. Dušikardin sobib sellistel puhkudel suurepäraselt põrandat või miks ka mitte lauda katma. Enam ei pea sa muretsema, et toit põrandale kukub või guašiplekid laua rikuvad. Kardin kaitseb!

Piknikutekk
Dušikardina niiskuskindel materjal teeb sellest suurepärase piknikuteki, pealegi on need enamasti lõbusate mustritega, mis piknikule suurepäraselt passivad. Nii jääb ka niiskele ilmale sattunud piknikuga küljealune kuivaks ja meel rõõmsaks.

Minibassein
Lühikest aega täidab dušikardin, eeldusel, et see on terve, ka basseinikile ülesannet. See pole küll nii vastupidav kui selleks otstarbeks mõeldud kiled, aga ajutiselt ajab asja ära. Raja pisike bassein lastele koduaeda või kasuta seda hoopis rannas, et oma päevitusala lähedale lastele solberdamiseks mõnus minijärv luua.

Remondikile
Kui remont kavas, sobib dušikardin hästi remondikile ülesannet täitma – sellele võid muretult värvi peale lödistada kartmata, et põrand või mööbel selle all rikutud saab. Parem igal juhul kui vanad ajalehed!

Põlle aseaine
Vannitoa koristamisel, aiatöödel või muude taoliste ülesannete täitmisel kuluks sageli ära üks niiskuskindel põll. Dušikardinast saab selle kerge vaevaga valmistada!

Millise ülesande sina vanale dušikardinale andnud oled või anda plaanid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles