Kuidas loodussäästlikult duši all käia

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dušš.
Dušš. Foto: SCANPIX

Dušš raiskab arutult vett ja energiat. Uuringud näitavad, et enamik end voolava vee all pesevatest inimestest võiks duširituaale lühendada vaid kahe minuti võrra päevas: see lühike aeg vhendab igakuiseid vee- ja elektriarveid.  

Selleks, et säästlikumalt ihu harida, pane kõrva taha mõned lihtsad nipid, mida iga kord järgida.

Võta aega
Pane tõesti kas või lihtsalt äraktuskell sulle märku andma, millal ettenähtud aeg duši all ühelepoole saamas on. Nii väldid asjatut veeraiskamist ja mõnulemist ning tegutsed pesuruumis eesmärgipäraselt.

Muusika
Kui su dušiaeg on paigas näiteks seitsme minuti peal, loo endale pleilist, mi mängib täpselt seni, kuni sa pesemas võid olla.

Jaota kohustusi
Raseerimine, hammaste- ja näopesu ei pea kindlasti aset leidma vaid duši all. Käi voolava vee all tõepoolest vaid pesemas, kõike muud saad teha väljaspool veega laristamise võimalusi.

Mereväedušš
Mereväelased, kes peavad õppima toime tulema piiratud veekogusega, kasutavad järgmist nippi. Nad lülitavad duši sisse vaid 30 sekundiks, seebitvad end siis sisse ja lasevad protseduuri lõppedes end uuesti veega üle. Kogu pesu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles