Proovi: igaõhtune lühike rutiin aitab kodu korras hoida

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ära puikle - tühjenda prügikasti iga päev.
Ära puikle - tühjenda prügikasti iga päev. Foto: SCANPIX

Kui sulle pole võõras igaõhtune mustade nõude kuhi köögis, sassis üleriided esikus ja üleüldse üleüldine segadus kogu elamises, vajad oma ellu hädasti järgnevat viiesammulist rutiini.  

Et igapäevasest segadusest vabaneda, tuleb igal õhtul enne voodisseminekut võtta vaid kümme minutit, mille jooksul jõuad täpselt ära teha viis järgnevat kodukorrastamistegevust, soovitab ApartmentTherapy.

Pese nõud
Sa pead pingutama vaid esimesel õhtul – teaduslikult on tõestatud, et juba järgmisel hommikul puhta köögiga päeva alustades annab see sulle indu ja energiat kodu edaspidi veelgi rohkem korras hoida. Pealegi tekitab puhas kodusüda tahet perele süüa valmistada.
Kui sul juhtub olema nõudepesumasin, on seda punkti ju veel eriti lihtne täita!

Üleriided korda
Jaa, muidugi peaks üleriided kohe koju jõudes korralikult varna riputama, aga paljud viskavad need sinna siiski üsna hooletult, tõmbavad välisjalatsid jalast ja viskavad koti nurka, et saaks juba mugavad kodurõivad selga tõmmata. Korja kogu see esikusse tekkinud segadus õhtul enne magamaminekut kokku ja pane asjad omale kohale. See annab päevale sootuks uue alguse!

Korja asjad kokku
Kui kõik päevatoimetused on tehtud, tahaks lihtsalt vedeleda diivanil, süüa mõnusaid snäkke, lugeda ajakirju, vaadata filme või mängida videomänge. Ja meil on selleks täielik õigus! Kui meelelahutusega aga ühel pool ja pereliikmed magamaminekuks valmistuvad, tuleks kõik need meelelahutusesemed ka kokku korjata, et järgmisel õhtul oleks hea puhtalt lehelt alustada.

Pane prügikott valmis
Pane igal õhtul kokku prügikott, mille saad hommikul väljudes kaasa haarata ja prügikonteinerisse visata. Kui tervet suurt prügikastitäit jäätmeid ühe päevaga ei teki, tasub kaaluda kasti väiksema vastu vahetamist – igapäevane prügi väljaviimise rutiin on seda sammu väärt, sest nii ei teki sul kunagi probleemi, et ei leia kasti tühjendamiseks aega või, veel hullem, et prügis miski haiseb.

Tee nimekirju
See võib esiotsa tobe tunduda, aga kui oled mõnda aega märkmikusse oma järgmise päeva plaanid ja kohustused (ka poenimekirja) üsna detailselt kirja pannud, hakkab kodu, töö ja vaba aja sobitamine märksa paremini edenema. Ära unusta sinna siis ka siinset viit punkti üles kirjutamast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles