7 asja, mida kuivatisse panna ei tohi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesumasin ja kuivati.
Pesumasin ja kuivati. Foto: SCANPIX

Kuivati on elupäästja, räägitagu, mida tahes. Paraku on siiski mõned riideesemed, mis sellist kuivatamismeetodit ei talu: püüa neid ikka vanaviisi kuivatada.

Ujumisriided
Kõrvetavat päikest suudavad nad taluda küll, aga kuivati muudab nende materjali hapraks ja kergestipurunevaks. Sa ei tahaks ju, et su bikiinid rannas rebenevad!

Aluspüksid
Kui need pole just puuvillased, ei peaks neid kuivatis kuivatama isegi sünteetilisele materjalile mõeldud programmiga mitte. Seda sel lihtsalt põhjusel, et need pisikesed esemed võivad kuivatis lootusetult keerdu minna.

Kummipõhjaga vaibad
Need libisemiskindlad matid, mida leidub välisuste ees, vannitubades ja mujal. Kuivatit kardavad need seepärast, et libisemiskindel kummipõhi hakkab masinas sulama ja tükkideks pudenema ning võib lõpuks isegi tulekahju tekitada.

Rinnahoidjad
Kuivati jaoks on need riideesemed lihtsalt liiga õrnad. Vinge kuivatussüsteem võib rikkuda rinnahoidja elastsust ja kuju.

Kaunistustega rõivaesemed
Igasugused kullatud kirjad ja kivikesed kuivatisse ei sobi. Kaunistused võivad lahti tulla ja rõiva rikkuda, aga see on veel väike probleem – kivikesed ja muud pisikesed detailid võivad lõhkuda a kuivati enda.

Kõik, mida kuivatisse keelatud panna
See kõlab muidugi iseenesestmõistetavalt, aga paljud meis tegelikult ei vaata uue rõiva puhul selle pesemis- ja kuivatamisjuhiseid.

Jooksujalatsid
Kuivati kuumus võib kummitalda kahandada, rikkuda jala toestamiseks disainitud padjakesed ja lõhkuda üldist vormi. Kangast vabaajajalatseid võid aga rahumeeli kuivatisse visata. Pista need sinna lihtsalt koos mõne suure saunalinaga ja kasuta jaheda õhuga kuivatusprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles