Vaata järele, kas sinu autos on asjad arukalt paigutatud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto
Auto Foto: SCANPIX

Eriti lastega peredes, aga ka üksinda liiklejail, kes üsna palju aega autos veedavad, kipub sinna aja jooksul koguma üht-teist eluks vajalikku, mis läbimõtlemata paigutuse korral sõidukist räpase mulje jätavad. Õnneks on selle segaduse vastu rohtu. 

Et auto ei meenutaks kolikambrit, selleks tuleb, nagu koduski, mõelda esemete paigutus pisut põhjalikumalt läbi ja kasutada vajadusel abivahendeid, mis korda majas, see tähendab, autos hoida aitavad. 

Tee nii!

1. Muretse autosse klassikaline panipaigakorv - see võib olla nii punutud kui ka plastikust - kus hoiad esmaabivahendeid ja muud hädavajalikku, mis alati käepärast peab olema. Selline korv sobib hästi auto pagasiruumi.

2. Tee kindalaekast infokeskus, kus on rangelt vaid kogu autoga seonduv paberimajandus ja ei midagi muud. Nii ei pea sa vajaudse tekkides otsima autodokumente või manuaali laste pliiatsite, salvrätipakkide, CD-plaatide ja muu kola vahelt.

3. Vii sangaga puhastusvahendite korv hoopis autosse. See käepärane korv mahub suurepäraselt näiteks kahe turvatooli vahele tagapingile ja sinna on mõnus paigutada kõike, mis lastel autos kaasas on. Samas võid seal hoida hoopis autotarvikuid või muud, mis su autos alati käepärast olema peab.

4. Kui su autos on topsihoidjad, jäta mõnest kohvijoomisest alles üks või kaks tühja kohvitopsi, tee nende kaane sisse piisavalt suur auk ja kasuta neid salvrätitopsidena. Sedasi on salvrätid alati väga mugavalt käepärast.

5. Esiistmete seljatugede tagumine osa on nagu loodud panipaikade jaoks. Selleks tarbeks müüakse eraldi sahtlitega seljatoekatteid, kus saad hoiustada peaaegu kõike, mida iganes sul autos vaja minna võib: lasteasju, hügieenitarbeid, puhastusvahendeid jne.

6. Kahe esiistme vahel on sageli pisikesi laekaid, kus igasugu väikest kribu-krabu hoida, aga et asi veelgi organiseeritum oleks, paiguta sinna omakorda veel lahtritega sahtliorganiseerijad. Nii saad seal hoida sente, kokkukeritud kõrvaklappe ja muud väikest pudi, mida autos ikka olema juhtub.

7. On üks asi, mida sa oma autos aga kunagi hoidma ei peaks - see on söök. Kui sul on harjumus hoida autos lastele käepärast pakki küpsiseid või endale tahvlit šokolaadi, siis loobu sellest. Mitte üksnes sel põhjusel, et auto ei määrduks, vaid ka kaitseks näriliste eest - hiired murravad hea meelega majade kõrvale pargitud autodesse ja lammutavad seal mõnuga, kui haistavad, et sealt söögipoolist leida võib. Ja see pole sugugi vaid maapiirkondade probleem. 

Mida sina oled harjunud pidevalt autos hoidma? Kuidas asju paigutad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles