Kõige vaadatum maja detsembris

, Tartu ja Lõuna-Eesti piirkonna kutseline hindaja, Arco Vara
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arco Vara

Arco Vara objektidest tunti jõulukuul ettevõtte koduleheküljel enim huvi Võru linnas müügil oleva maja vastu, kirjutab Arco Vara Tartu ja Lõuna-Eesti piirkonna kutseline hindaja Reet Värnik.

Võru linnas tehakse aasta jooksul ca 20 elamu ostu-müügi tehingut. 2015. aasta müügitehingute arv elamuturul kasvas lausa 28 tehinguni.

Märkimisväärselt palju tehinguid tehti möödunud aastal väiksemate, rahuldavas või remonti vajavas seisukorras ja 50-110 ruutmeetriste elamutega, mistõttu oli keskmine tehinguhind möödunud aastal siiski ca 1,6 korda väiksem kui 2014. aastal.

Võru linnas on pakkumises stabiilselt 40-50 elamut. Müügis olevate objektide seas on nii remonti vajavas seisukorras elamuid, millest osa vajaksid suure tõenäosusega lammutamist kui ka üksikuid remonditud eramaju ja uuselamuid. Iga ostja maitse-eelistustele peaks justkui midagi vastama, kuid tegelikkus on teine – küsitav hind on reeglina niivõrd kõrge, et huvilised vaatavad ka selliste linnalähedaste piirkondade nagu Kose, Parksepa ja Väimela alevik ning Verijärve küla poole.

Võrus müüakse hästi hinnastatud maja 3-6 kuuga

Müügiperiood hästi hinnastatud elamul Võru linnas on 3 kuni 6 kuud. Enda kogemusest saan väita, et ostu-müügi tehingusse on jõutud ka 3 või 4 nädalaga.

Mitmed objektid on aga üle hinnatud, mistõttu on need pakkumises juba kauem kui 9 või 12 kuud. Elamute vastu tunnevad huvi peamiselt keskmisest jõukamad noorpaarid, kes soovivad iseseisvat elu alustada või planeerivad perelisa.

Huvilisteks on ka 40-ndates abielupaarid, kelle kõik lapsed pole veel kodust välja kolinud, kuid vajadus ja soov on kolida korterist suuremale elamispinnale.

Hetkel pakutakse Võru linnas vaid 6 renoveeritud elamuga kinnistut. Pakkumishinnad jäävad vahemikku 79 000 – 134 000 eurot.

Vaadatuima objekti eripärad

Detsembris Arco Vara koduleheküljel enim tähelepanu pälvinud päikesekollane elamu Võrus on juba veidi üle poole aasta uut omanikku oodanud. Praeguseks omanikuks olev 30-ndatesse jõudev noormees soetas kinnisvara investeerimise eesmärgil avalikult enampakkumiselt, kuhu see jõudis endise majaomaniku makseraskuste tõttu.

Ehitajast noormees investeeris elamusse raha ja aega täpselt nii palju, kui parasjagu palgatöö kõrvalt ajalist ressurssi oli.

Arvestades kinnistu avalikku pakkumishinda, mis on piirkonna keskmisest kõrgem, on huvi kõnealuse müügiobjekti vastu olnud sellest olenemata hea.

Elamu muudab teistest hetkel pakkumises olevatest majadest eriliseks kindlasti see, et välised rekonstrueerimistööd on lõpetatud ning elamu on optimaalse pindalaga. Samuti on müügihind hetkel pakkumises olevaid renoveeritud elamuid vaadates hea. Potentsiaalsetele ostjatele läheb korda see, et naabruses ei ole samaväärselt remonditud-renoveeritud maju. Samuti meeldib palksein ja omapärane poomkantidest trepp.

Elamu asub Piiri tänaval Koreli elurajoonis ning tegemist on üsna rahuliku piirkonnaga. Naabruskonnas on peamiselt korterelamud ja vanemad kaasajastamata individuaalelamud.

Kui soovite küsida, lasta hinnata või müüa kinnisvara, võtke ühendust reet.varnik@arcovara.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles