Fotod: mees ehitas terve küla erakordsest materjalist

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.littlethings.com

Ökoloogilise jalajälje pärast tõsiselt muretsedes on võimalik korda saata suuri tegusid. Nii nagu tegi näiteks see mees siin.

Kanadast pärit Robert Bezeau teab liigagi hästi, kui palju inimesed ise oma elutegevusega planeeti kahjustavad ja on kursis sellegagi, et paljudes arengumaades ei tunta veel materjalide taaskasutamise kunsti ega olda teadlikud selle vajalikkusest. Ta otsustas asja muuta. 

Foto: www.littlethings.com

2012. aastal koliski kanadalane Panamasse Boca provintsi, et levitada teadlikkust prügi ümberkäitlemise ja taaskasutamise vajalikkusest. Teda hämmastas, kui palju leidus linnakeses taaskasutatavat materjali. Tema saabumiseks oli linn poolteist aastat plasttaarat kogunud ja neid oli kogunenud üle miljoni. Piirkonna üks prügila ei mahutanud seda kogust ära ja leida tuli mingi lahendus.

Foto: www.littlethings.com

Kui majade seinad on plastpudelitest üles laotud, krohvitakse seinad väljast ja lõpptulemusena pole aimatagi, millest majad valmistatud on.

Foto: www.littlethings.com

Nii sündiski terve uus küla, mis on ehitatud plastikpudelitest. 

Rohkem fotosid mehe eestvedamisel sündinud meistriteosest leiad SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles