Pisut müstikat: neli märki, et su kodus kummitab

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kummituste olemasolusse ei pea uskuma, aga kui tahad teada, kas sinu kodus leidub tegelasi teisest ilmast, pööra tähelepanu järgmistele märkidele.

Oma teoses "The Medium Next Door: Adventures of a Real-Life Ghost Whisperer" õpetab selgeltnägija Maureen Hancock, kuidas kodus ringi hõljuvaid kummitusi ära tunda.

Kummaline lõhn

Kui tunned kodus sageli sigaretilõhna, kuigi keegi peres ei suitseta, või võõra parfüümi hõngu, on äärmiselt tõenäoline, et lisaks teie pere liikmetele tegutseb kodus veel keegi. 
Või siis imbuvad kummalised lõhnad teie koju naabriperest. 

Seletamatud probleemid elektri ja torustikuga

Ei taha küll hirmutada, aga heatahtlikud vaimud probleeme ei tekita. Kui sinu kodus esineb sageli seletamatuid jamasid torustiku ja elektriga ning ükski spetsialist ei oska sind ses osas kuidagi aidata, on alust arvata, et kodus on mõni ebasõbralik kummitus. Neile meeldib tulesid vilgutada, vett äkitselt voolama panna või kinni keerata ja muid sääraseid trikke teha.
Sarnaste probleemide põhjustajaks võib siiski olla ka lihtsalt vana maja.

Öine ärkamine

Kui hakkad igal ööl kella kolme ja viie vahel ärkama, on alust arvata, et teie kodus tegutsevad tegelased teisest ilmast. Ärkad sa aga põhjusel, et just sel kellaajal on ühendus meie maailma ja teispoolsuse vahel kõige parem ja vaimud kasutavad seda aega. Ringi liikudes võivad nad aga sind riivata.
Teiseks öise ärkamise põhjuseks võib olla hilisõhtune kohvijoomine. 

Viirastused ja temperatuurikõikumine

Kui sulle tundub tihti, et nägid silmanurgast kedagi liikumas, ning kodus on tihti kord külm ja siis palav, võib seegi olla märgiks, et kodus tegutsevad kummitused. 
Teisest küljest võib tegu olla üleväsimuse, pingelise eluperioodi või stressiga.

Mida teha?

Kui tundub, et sinu kodus leidub kutsumata külalisi teispoolsusest, tee järgmist: 

  • palu hingedel lahkuda. Täna neid nende elus tehtud töö eest ja selgita, et kõigil on aeg edasi liikuda, ning palju neil viisakalt oma teed minna.  Üldjoontes heatahtlike kummituste puhul see töötab.
  • lase oma kodu õnnistada. Seda saad teha muidugi juhul, kui oled mingilgi määral usklik.
  • kasuta  salveid. See kõlab küll nagu stseen õudusfilmist, aga võib olla vaimude tõrjumisel väga tõhusaks abivahendiks. Lase kõik toad salveisuitsu täis, see puhastab kodu negatiivsest energiast. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles