Saue valda kerkib Eesti suurim elamuarenduspiirkond (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri tee ridaelamud.
Kauri tee ridaelamud. Foto: Ühinenud Kinnisvarakonsultandid ja Ramm Ehitus

Saue valda Nõmme ja Laagri piirile kerkib lähiaastatel kolm elamuarendust Veskimöldre teine etapp, Kauri tee ridaelamud ja Tiirikalda elamurajoon.

Suurim kolmest arendusest on Veskimöldre, mille teise etappi plaanitakse kodu 250 perekonnale, olles ühtlasi Eesti suurim elamuarendus. Kauri teele, mis asub Veskimöldre arendusest mõnesaja meetri kaugusel, ehitatakse kokku kuus energiatõhusat ridaelamut, mille esimene etapp valmib juba augustis. Lähedusse kerkib veel kolmaski arendus, Tiirikalda elamurajoon.

«Suurte kinnisvaraobjektide valmimine toob kasu kogu piirkonnale, sest ühes nendega ehitatakse üles korralik infrastruktuur,» ütles Kauri tee arendusprojekti müüki juhtiv Rünno Sulg. «Vaikus, rahu ja turvaline elukeskkond teevad selle kandi väga heaks kohaks, kus elada. See on linnamürast piisavalt kaugel, ent samas mõnusalt lähedal, et 15-20 minutiga linna tööle jõuda,» lisas Sulg.

«Kindlasti annavad lisandväärtust ka Harku metsas olevad terviserajad, mis on Tallinna ümbruses tervisespordiks ühed parimad. Näiteks Kauri teel asuvatest ridaelamutest on metsaaluste valgustatud spordiradadeni, kus saab talvel suusatada või suvel rattaga sõita, vaid kilomeeter,» sõnas Sulg.

Kinnisvaraarenduste tulemusel prognoositakse piirkonda elama üle tuhande uue inimese. Et elukeskkond oleks täisväärtuslik, ehitatakse Veskimöldresse ka uus põhikool-lasteaed, mänguväljakud, kauplused ja muud eluks vajalikud teeninduspunktid - sisuliselt kerkib piirkonda väike asum, mis muutub lähikeskuseks ka ümbritsevatele arendustele.

Käesoleval aastal rajatakse ka Juuliku-Tabasalu maantee ehk Laagri möödasõit, mille ehitamine kiirendab oluliselt piirkonna elanike jõudmist Tallinna kesklinna. Sügisel algab ka Haabersti ristmiku rekonstrueerimine, mille tulemusel paraneb liiklus veelgi – sisuliselt võib selle tulemusena nende arenduste piirkonnast 70 km tunnikiirusega kuni Hipodroomini välja sõita, mis kindlasti muudab ka kogu Pärnu maanteelt Tallinna sisenemise loogikat.

Saue vald areneb kiiresti

«Tänu heale ja veelgi paremaks muutuvale ühendusele Tallinna südalinnaga ning teiseks proaktiivsele vallavalitsusele, kes tegeleb asjadega ratsionaalselt ja sisuliselt, on Saue vald Eestis üks kiiresti arenevaid piirkondi,» selgitas Veskimöldret arendava Brave Capitali juhatuse liige Veljo Kuusk, miks on otsustanud Saue valda investeerida.

«Hea ligipääsetavus muudab Saue valda atraktiivsemaks ka ärikeskkondadele, mis omakorda peaks hakkama elavdama elukeskkonna likviidsust. Nõudlus uute elamispindade järele piirkonnas suureneb, mis tähendab, et pikemas perspektiivis hakkavad hinnad kasvama,» ütles Kuusk.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles