Väga lihtne õhtune rutiin, mis muudab iga öökulli hommikuinimeseks (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamistuba.
Magamistuba. Foto: www.flickr.com

Kui oled üks neist õnnetutest öökullidest, kes sellest hoolimata peab tööpäevadel varahommikuti üles ärkama, püüa juurutada järgmised lihtsad õhtuharjumused, et hommikud talutavamaks muuta.

Pane riided valmis

Kui paned õhtul kõik järgmiseks tööpäevaks vajalikud rõivad valmis, on hommikuti üks stressiallikas vähem. Pealegi on riideid märksa lihtsam valida ja sobitada õhtul kui hommikul unise peaga.

Pane asjad kokku

Täpselt nagu lapsepõlves koolikotti pakkides, paki õhtul valmis asjad tööleminekuks. Kui võtad kodust lõuna kaasa, pane ka see valmis nii, et hommikul oleks vaja see vaid külmikust kaasa haarata.

Pane paika päevakava

Kui kipud olema selline inimene, kel õhtuti uni ei tule, sest järgmisel päeval on ootamas palju erinevaid kohustusi, pane paika konkreetne päevaplaan ja kirjuta üles, mis järjekorras ja mis kellaajal täpselt midagi teha kavatsed. See võtab suure hulga pingeid maha.

Pane paika voodissemineku aeg ja hoia sellest kinni

Et ennast võimatu petta oleks, pane äratuskell tund varem helisema, et teaksid, mil on aeg hakata otsi kokku tõmbama ja voodisse sättima. Kui oled harjunud poole ööni üleval passima, on see alguses kindlasti raske, aga muudab oluliselt su hommikust enesetunnet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles