Kiired nipid, kuidas kodule pidulikkust lisada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merko

Vastu pühi tunnevad kindlasti paljud huvi, kuidas luua oma kodus pere silmailuks kaunim interjöör. Poes on enne jõule müügil kümneid ja sadu erinevaid kuuski, pärgi, jõuluehteid ja dekoratsioone, ent mis siis, kui see kõik aastast aastasse ei tundu enam piisavalt isikupärane ning tahaksid midagi värsket ja erilisemat? 

Kas on võimalik saavutada täiesti uue kodu mulje mõne kavalalt valitud pisidetailiga? Miks mitte, selle teostus on tegelikult imelihtne! Järgmiste nippidega saab kerge vaevaga anda oma kodule värskust nii enne jõulupühi kui mis tahes muul aastaajal.

Foto: -

Alustame pere igaõhtusest ja loodetavasti igahommikusest kogunemiskohast – söögilauast. Söögilaua kaunistamiseks ei pea alati traditsioonilise kuuseokstest pärja sisse asetama suurt punast küünalt. Väga sobilikud on ka kaunilt jäätükkide või lumega kaetud raagus oksad, mida kombineerida läikivas vaasis koos heledavärviliste lilleõitega. Tulemus on jäiselt karge ja helge, kergelt jõululik, kuid mitte iga-aastane ja traditsiooniline. Lisaks saab dekoratsiooni lauale jätta ka peale jõule – siin ei ole toone, mis kuuendal jaanuaril tunduvad kohatud ja tuletavad meelde pühade-eelset tundidepikkust kingiotsingut. Sellised dekoratsioonid sobivad kööki kindlasti märtsiski. Lisaks too söögilauale puhtad valget värvi nõud, poleeritud pokaalid, lisa hõbedaselt läikima löödud kahvlid ja noad ning kaunista kodu süda salvrättide ning salvrätihoidjatega.

Foto: -

Samet ja läikivad tekstiilid.  Tänavust moelavade lemmikut – sametit – sobib ideaalselt ka oma kodusesse interjööri tuua – olgu selleks diivanit kaunistavad dekoratiivpadjad, linikud, kardinad või koguni uus mööblikate. Telli tuttavalt õmblejalt või osta paar patja diivanile. See väärikas materjal oma uue koloriidi ja materjali helgiga annab koju jõululikku meeleolu ja seda vaid mõnekümne euro eest, mida polegi tegelikult nii palju.

Foto: -

Hõbedaselt helkivad materjalid, nikerdused, kristall või klaas. Kui sa oled klassika armastaja, siis loe ka seda punkti. Modernism ja lakooniline puhas joon on kindlasti meeldiv, ent kui soovid pühadeperioodiks erilist ja pidulikku tunnet interjööri, panusta voolujoonelistesse hõbetatud küünlajalgadesse, vaagnatesse ja miks mitte osta ka näiteks uus ja läikiv nikerdatud jalg oma põrandalambile. See annab väikese särava touch'i igasse jõulueelsesse interjööri, samas väärib imetlemist ka veel kevadel, kui jõulud on juba ammu meelest läinud.

Foto: -

Nüüd aktsentvärvist. Uuendasid juba oma elamist kaunite sametpatjadega ning kuhjasid ka valgete linadega voodi uute patjadega üle? Oli selleks värviks türkiis või särav punakaslilla, igal juhul täienda oma interjööri nüüd ka sarnast tooni värvilaikudega riiulitel, kohvilaual ning köögis. Mis veel kõige parem, proovi need värvilaigud asetada teineteise lähedale – osta sarnase värviga küünlaid, tassikesi või aseta õiges koloriidis raamatud diivaninurgale – need värvid hakkavad lähestikku asetatuna omavahel tööle ja mõjuvad aktsenttoonina kodus igati värskendavalt.  

Foto: -

Kas pakutud soovitused tunduvad põnevad, aga sooviks need oma silmaga üle vaadata ja päriselus kogeda? Oleme ette valmistanud fotogalerii ühest kodust, mis on just samade juhiste järgi kaunistatud ning pühadeks särama löödud. Lisaks olete teretulnud sedasama Merko Tartu mnt 52 elamukvartalis asuvat showroom'i külastama teile sobival ajal või  3. detsembril kl 12–15 toimuval kliendipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles