Vaata, kuidas saab hüljatud aiast ideaalne lõõgastuspaik

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelus annab aiale palju juurde.
Rohelus annab aiale palju juurde. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Taaskord on kätte jõudnud see aeg aastast, kui ilm on läinud pisut soojemaks ja vahel kohtab isegi päikest pilvenurga tagant. Selline õueõhk paneb tundma, et talv võib päriselt ka olla läinud selleks korraks ja paneb mõtlema kodu seintest välja poole - aia peale.

Apartment Therapy toob meieni ühe NewYorgi aia totaalse muutumise. Aed suurlinnas on see, mida paljudel inimestel pole. Ühel õnnelikul newyorklasel aga avanes see võimalus, kuigi esialgne pilt oli loodetust hoopis teistsugune - kitsas, hall, räämas ja täis prügi. Omaniku sooviks oli teha sellest hubane koht, kus saaks lõõgastuda või sõpradega grillida.

Kõige pealt tuli aed prahist puhtaks teha ja tasandada see mullaga ning piirata ilusa laudisega, sest muidu oli maatükike igast küljest ümbritsetud erisuguse aiaga. Aias leidsid endale koha nii võrkkiik, grillimisalus kui erinevad istumisalused. Osa aiast pandi kõva pinna alla, et oleks hea liiguta ja aiamööblit kasutada, aga ruumi jäi ka roheluse - muru ja taimede - jaoks.

Kuigi selles disainis pole midagi keerulist, on pisike aiajupp saanud endale täiesti uue hingamise.

Vaata pilte siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles