Jahutav vahepala: arbuusisorbett
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvise palavusega pole midagi paremat, kui valmistada üks jahutav ja maitsev sorbett. Kuna poelettidel on suures valikus arbuuse, siis too üks neist koju ja kui oled paljast arbuusist isu täis saanud, pane natuke sellest imemaitsva sorbeti sisse!
Arbuusisorbett
Valmistamiseks kuluv aeg: 15 minutit + jäätumisaeg
Koguseid: 8 portsjonit
Koostisosad:
- 460 grammi püreestatud arbuusi (ilma seemneteta ja koorikuta)
- 175 milliliitrit vett
- 200 grammi suhkrut
- 1 laimi koor
- 2-4 supilusikat Camparit
Valmistamine:
1. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel vesi ja suhkur, sega, kuni suhkur on sulanud. Pane segu jahtuma.
2. Püreesta arbuus.
3. Sega kokku suhkrusiirup, arbuusipüree, laimikoor. Vala saadud mass karpi, mille saab tugevasti kaanega sulgeda. Pane kolmeks tunniks jääkappi seisma.
4. Sega jääs massi kahvliga, kuni saad juurde lisada Campari. Pane segu uuesti jäässe ja sega seda umbes iga tunni tagant, kuni segu saavutab sulle meelepärase konsistentsi (umbes 4-5 tunni möödudes).