Kui sa oled seda juba teinud, astu üks samm veel edasi ja piira teraviljade (ka täisteraviljade), kaunviljade ning magusate puuviljade söömist. Magusaisu korral võta näiteks näksimiseks mustikaid, milles on väga vähe suhkrut.
Edasi pead hakkama katsetama, mis su kehale kõige paremini sobib, et leida hea tasakaal. Keha võimet süsivesikutega toime tulla mõjutavad ka teised tegurid nagu stress, uni ja treening. Näiteks võid pühapäeval süüa rahus hommikusöögiks kaerahelbeputru ja banaani, kuid tahad seda vältida stressirikka tööpäeva hommikul. Või saad süüa õhtusöögiks kartuliputru, kui oled eelneval öösel hästi maganud, aga tunned end paremini, kui sööd brokolit ja lillakapsast siis, kui oled pool ööd nutva lapsega üleval olnud. Kui sa harjud oma keha märguandeid paremini tähele panema, õpid ka süsivesikute tarbimist niimoodi timmima, et tunneksid end alati energiliselt ja rahulikuna, ilma suurte söögiisudeta.
Üks lihtne meetod, kuidas süsivesikute tarbimist paremini hinnata, on need oma menüüst kaheks nädalaks täielikult välja lülitada. Nii näed selgemalt, mis mõju on neil su energiatasemele ja enesetundele.
Selleks ei tohi sa kahe nädala jooksul süüa üldse suhkrut ega teravilju. Ka mitte pruuni riisi, maisi, kaera ega kinoad. Seevastu pead sööma rohkem rohelisi salatilehti ja tervislikke rasvu, mis täidavad kõhtu ja on väga toitainerikkad. Lisaks tuleb kasuks, kui teed trenni, sest nii saab keha üleliigsete süsivesikutega paremini hakkama. Istuv eluviis ja süsivesikuterikas toitumine on kehale väga raske koorem.