Kui mõelda, kust saada kaaliumit, siis tuleb enamasti kohe pähe banaan, mida süüakse vahepalaks selleks, et see oluline mineraal aitaks toitained rakkudesse. Tegelikult pole loomulikult banaan ainus kaaliumirikas vili ja nii mõnigi teine toiduaine on selles vallas hoopis tegijam.
Kuus toitu, milles on rohkem kaaliumit kui banaanis
Ühes banaanis on umbes 422 mg kaaliumit ehk 9 protsenti päevasest 4700 milligrammisest soovituslikust kaaliumiannusest.
Maguskartul
Keskmises küpsetatud maguskartulis on 542 mg kaaliumit. Lisaks on neis tublisti A-vitamiini ja need maitsevad imehästi.
Tavaline kartul
Üllatus-üllatus, ühes keskmises ahjukartulis on koguni 941 mg (ehk 20 protsenti soovituslikust päevasest annusest) kaaliumit.
Tomatikaste
225 g tomatipüreed, mida kasutatakse tihti näiteks pasta kõrval, sisaldab keskmiselt 728 mg kaaliumit.
Arbuus
Veel üks põhjus, miks nautida suvel arbuusi söömist! Peale selle, et arbuusis on palju lükopeeni, on ainuüksi kahes suures arbuusiviilus 641 mg kaaliumit.
Peet
200 g keedetud peedis on 518 mg kaaliumit. Söö ja naudi!
Mustad oad
Mustad oad on rohkem tuntud oma tubli valgu ja kiudainete sisalduse poolest, kuid need on ka väga hea kaaliumi allikas. 62 g ubades on 739 mg kaaliumit.