Kuus levinud apsu, mis jätavad su kodust tobeda mulje

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Selleks, et kodu näeks hea välja, tuleb teatud reegleid siiski järgida. Spetsialistid on ritta pannud kuus apsu, mis ei lase elamisel nii kena välja paista nagu see olla võiks.

Sisekujundusspetsialistid ettevõttest My Domaine on kokku pannud mõned soovitused, mida oleks arukam oma kodus vältida.

1. Ere laevalgustus

Väga ere valgus ei tee ühelegi mööbli- ega sisustusesemele midagi head. Kõik tundub eredate tulede valgel maitsetum ja kahvatum kui tegelikult on. Eelista laualampe ja kohtvalgusteid.

2. Juhtmed ja telerialused

Peaksid andma endast parima, et peita silma alt inetud juhtmed ja kaablid. Ning koledate telekaaluste asemel eelista disainmööblit või seinakinnitusi. Kuid viimaste puhul jälgi jälle, et rippuvad juhtmed silma ei riivaks.

3. Liiga tühi ruum

Inimesed kipuvad ekslikult arvama, et mida vähem mööblit, seda parem. See on tõsi vaid mingi piirini: igas ruumis peaks olema aktsentesemed selle elavdamiseks, samuti ei kaunista ühtki kodu suured tühjad seinapinnad.

4. Odavad pildiraamid

Plastmassist kulla- või puiduimitatsiooniga pildiraamid muudavad kogu elamise odavaks ja näotuks. Kui valid raame, eelista näiteks puitu või muid naturaalseid materjale.

5. Lamellkardinad

Vertikaalsed rulood ehk lamellkardinad on mõeldud bürooruumidesse. Olgu su kodu muus osas kui hästi sisustatud tahes - lamellkardinad muudavad selle maitsetuks ja odavaks.

6. Paberist lambikuplid

Need sobivad tudengikoju või üürikorterisse, aga kindlasti mitte elamisse, mida sa sisustad eesmärgiga elada seal aastaid. 

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles