Kodu soetamisega kaasneb hulk väärarusaamu, millel ei ole tänapäeval tõepõhja all

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihtipeale ollakse arvamusel, et kodu soetamine, ükskõik kui kallis see ka poleks, annab teatava vabaduse ja garantii kogu eluks.
Tihtipeale ollakse arvamusel, et kodu soetamine, ükskõik kui kallis see ka poleks, annab teatava vabaduse ja garantii kogu eluks. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tihtipeale ollakse arvamusel, et kodu soetamine, ükskõik kui kallis see ka poleks, annab teatava vabaduse ja garantii kogu eluks. Tegelikult võib asi sootuks vastupidi olla, kirjutab apartmenttherapy.com.

1. Kokkuhoid üüri- ja kommunaalmaksetelt

Need, kellel kodusoetamise kadalipp läbitud on, teavad millised maksud ja lisakulutused kodu soetamisega kaasnevad. Mõnikord on tarvis laenu võtta, teinekord aga soetatud eluruum renoveerida. Ükskõik, millise lahenduse kasuks inimesed ka ei otsustaks, kulukas saab see olema nii või naa. 

2. Ma ei saa üürikorterit enda äranägemise järgi kujundada, järelikult pean soetama isikliku elupinna

Tänapäeval on rohkelt võimalusi ka ajutiseks sisustamiseks. Tuleb olla vastutulelik ja leidlik. Lisaks säilib alati ka see võimalus, et üürileandja võib anda su sisustusplaanidele hoopis rohelise tule. Küsija suu pihta ei lööda, seega tasub alati üle küsida.

3. Täiskasvanuiga algab kodu soetamisest

Täiskasvanuiga saab eelkõige alguse iseseisvusest ja vastutusest. Ei ole vahet, kas sa üürid või ostad eluruumi. Kui sa oled piisavalt vastutustundlik, et üürimakseid tasuda või pangalaenu taotleda, oled ilmselt ka piisavalt täisealine, et ise otsustada kumb variant meelepärasem on. Ühiskondlikud arusaamad ei märgi erilist rolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles