Nõnda imelik tool, et kuku või maha (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Root Studio/www.dezeen.com

Ka Eestis on ehitatud erinevaid viltuseid tubasid või lausa tagurpidi maju. Snarkitecture büroo loodud tool annab võimaluse selliseid ruumilisi mänge tuua ka enda kodusse.

Foto: Root Studio/www.dezeen.com

New Yorkis baseeruv ning just sääraste vimkade poolt tuntud stuudio projekteeris ja ehitas koostöös Portugali käsitöölistega tooli, mis väljanägemise järgi võiks iga hetk ümber kukkuda. Näib, et tool on vajunud põrandasse.

Istmeks on lõigatud viltune marmorplaat ning selle raskus koos tooli raami täpselt välja mõõdetud kujundusega teeb sellest sama stabiilse istumisaluse nagu iga teine tool. Slip Chair nime kandvad toolid on käsitöö, igaüks individuaalselt nummerdatud.

Foto: Root Studio/www.dezeen.com

Hetkel toodetakse valgest saarepuust toole musta marmorplaadiga kuid tulevikus on Snarkitecture’i disainerit sõnul kavas ka teisi värvilahendusi pakkuda. Kümme aastat tegutsenud büroo on tegevuse käigus loonud ka teisi omapäraseid disainilahendusi, näiteks kasutanud tuhandeid tenniseid rõivapoe sisekujunduses.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles