See on põhjuseks, miks magneesiumipuudulikkusega inimeste tuju paraneb ajutiselt, kui nad šokolaadi söövad: selles sisalduvad väikesed magneesiumikogused (kakaost pärinevad) rahustavad neid.
Aga siiski, magneesiumi saamiseks on kaugelt tervislikumaid allikaid kui töödeldud šokolaad. Tumedad leherohelised, seemned, pähklid, kala, oad ja melass on ideaalsed magneesiumiallikad ning aitavad šokolaadiisudest üle saada.
Suhkrustatud toidud: kroom, süsinik, fosfor, väävel ja/või trüptofaan
Levikult teisel kohal on kõrge suhkrusisaldusega toitude isud. Magusaisu on äärmiselt keeruline isu, sest seda võib põhjustada viie erineva toitaine puudus:
- kroom (aitab reguleerida veresuhkru taset)
- süsinik (üks suhkru koostisosadest)
- fosfor (aitab kehal energiat toota)
- väävel (aitab eemaldada mürkaineid)
- trüptofaan (seratoniini reguleerija)
Seega on parim moodus üleliigse suhkruisu leevendamiseks oma toidulaua mitmeküllastamine tervislike ja vähetöödeldud toitudega.
Rafineeritud süsivesikud: lämmastik
Isu rafineeritud süsivesikute järele nagu pasta ja leib, annab märku lämmastikupuudulikkusest.
Lämmastikuühendid on nukleiinhappe ja proteiini olulisteks osadeks ning nende puudus võib kaasa tuua alatoitumist proteiinipuudulikkuse tõttu. Seega, kui tunnete, et vajate hulgaliselt rafineeritud süsivesikuid, lisage oma toidulauale lämmastikurikkaid toite.
Enamik toite sisaldab lämmastikku orgaanilises või mitte-orgaanilises vormis, kuid puu- ja juurviljad sisaldavad seda külluslikult.
Õli ja rasvarikkad toidud
Sul on kaltsiumipuudulikkus. Head kaltsiumiallikad on juust, kaalikad ja brokoli.
Jää
See on indikaator rauapuudulikkusele. Sööge rohkem rauarikkaid toite, nagu leherohelised, liha, melass ja meretaimed.
Soolased toidud
Sul on kloriidi ja/või räni puudulikkus. Lisa oma toidulauale kala, pähkleid ja seemneid.
Ei taha ise mikrotoitaineid taga otsida? Minu toitumiskava on tasakaalus – saad kätte kõik ained ja tänu sellele tunned end hästi ja kaal langeb.