Laenuorjuses vaevelnud pereisa lootus tulevikus kodulaenu saada on kaduvväike

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laenuorjusesse sattunud pereisa võimalused on kesised.
Laenuorjusesse sattunud pereisa võimalused on kesised. Foto: Grzegorz Petrykowski / PantherMedia / Grzegorz Petrykowski

Kolme lapse isa Dan Taylor on minevikus võetud laenudega endale karuteene teinud - aastaid tagasimaksetele keskendunud mehe lootus kunagi veel kodulaenu saada on kahenenud ebaõiglaselt väikeseks.

Arvukad laenud on muutnud inglise pereisa maksevõimetuks. Kolme lapse isa tõenäosus kunagi eluasemelaenu saada on mikroskoopiliselt väike.

Inimesed satuvad erinevaid tarbimislaene võttes tihtipeale lõksu, kust on raske välja rabeleda. Sama stsenaarium on tabanud 34-aastast inglise pereisa, kes tänu eelnevalt võetud laenudele, on pankade silmis üsna hädisesse valgusesse langenud, vahendab thesun.co.uk

«Ma sattusin suletud ringi, kus pidin pidevalt laenu võtma, et tasuda eelnevalt võetud laenud,» ütles Taylor väljaandele.

Mees elas mitu aastat palgapäevast palgapäevani ning laenust laenuni. Kolme lapse isa kohustused mitmete laenuandjate ees on tänaseks päevaks küll täidetud, ent mehe kirju finantsminevik on jätnud paraku üsna kustutamatu jälje tema laenuvõimekusele - Taylori sõnul ei pruugi ta mitte kunagi eluasemelaenu saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles