Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kreemine suvikõrvitsa pasta Kreeka pähklitega

Kreemine suvikõrvitsa pasta Kreeka pähklitega. Pilt on illustratiivne.
Kreemine suvikõrvitsa pasta Kreeka pähklitega. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Sõbranna.ee toimetaja Marju perekonna lemmikretsept on üks mõnus kreemine pasta.

«Kreemised pastad on alati meie pere lemmikud olnud – valmistame seda võrratut toitu erinevatest värsketest toorainetest ja põhirõhk läheb ekstra kreemisele kastmele. Pastat armastame nautida otse kuumalt,» lisab Marju.

Vaja läheb:

  • 400 g suvikõrvitsat
  • 4 küüslauguküünt
  • 200 ml rõõska koort
  • 200 ml vahukoort
  • 2 munakollast
  • 100 g parmesani juustu
  • 500 g Gigli (liiliaõie kujulist) või Fussili pastat
  • suur peotäis Kreeka pähkleid
  • peotäis basiilikut ja rohelist sibulat (valikuline)
  • soola, pipart

Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente'ks ja kurna läbi sõela. Pese suvikõrvits vee all puhtaks, lõika kaheks või neljaks osaks poolitatud viiluks. Aja pann kuumaks, pane  sellele veidi õli ja prae suvikõrvatsaviile mõned minutid. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel umbes minut.

Kalla pannile vahukoor, rõõsk koor, parmesan, purustatud pähklid ning kuumuta saadud segu. Sega hulka munakollased ja aja kaste pidevalt segades keema, kuniks see on muutunud mõnusalt kreemiseks. Maitsesta soola, pipra, meelepäraste ürtide ja hakitud basiiliku ning rohelise sibulaga. Sega makaronid kastmesse, raputa peale juustu ja naudi kuumalt!

Tagasi üles