Tõhus talvepirukas
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eks ikka juhtub, et teinekord jääb nädalalõpu ahjupraest üht-teist järele. Ülejääkidest saab aga kokku panna mõnusalt tõhusa talvepiruka.
Tainaks:
• 2 dl nisujahu
• 1 dl rukkijahu
• 50 g riivitud Parmesani juustu
• 125 g külma taluvõid
• 2 sl külma vett
• 0,5 tl soola
Täidiseks:
• peotäis tükeldatud praeliha
• peotäis kõrvitsakuubikuid
• paar punasibulat
• 1 dl paksu balsamico’t
• värsket koriandrit
• soola, musta pipart
• oliiviõli kõrvitsa praadimiseks
Sega kokku jahud, juust ja sool, näpi juurde külmad võikuubikud, lisa külm vesi ja mätsi tainas palliks. Pane tunniks külmkappi tahenema.
Rebi praelihatükid väiksemaks, passeeri kõrvits pannil oliiviõlis ja maitsesta soolaga. Viiluta punane sibul pikkupidi sektoriteks.
Suru tainas 28 cm läbimõõduga vormi põhja ja servadele ning eelküpseta 175-kraadises ahjus. Tõsta põhjale segamini kõrvits, sibul ja praeliha. Nirista peale balsamico. Küpseta ahjus, kuni kõrvits ja sibul on pealt kergelt pruunistunud. Lase veidi jahtuda ja puista peale värske koriander.