Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

UURING Mitu head põhjust, miks võiks rohkem rukkileiba süüa

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Rukkileib on suurepärane tervisetoode, mille kasulikke omadusi võib loetlema jäädagi. 

Rukkileib on tasakaalustatud toitumise alus. Hiljaaegu ajakirjas Nutrients avaldatud uuringust selgub, et kõrge kiudainesisaldusega rukkileiva tarbimine soodustab seedimisprotsessi ning vähendab põletike ohtu soolestikus. Rukkileiva aeglaselt imenduvad süsivesikud aitavad veresuhkru ühtlasena hoida ning vähendavad seeläbi ka II tüübi diabeedi ohtu, vahendab Mashed.

Kiudainerikka rukkileiva söömine aitab ühtlasi ka kolesterooli normi piires hoida.  Rukkileivas sisalduvad mineraalained parandavad südame tööd, toetavad immuunsussüsteemi ja aitavad kaasa verevarustuse paranemisele. 

Tagasi üles